Трудно се броят наградите за "Upstream Voices” от "Петнадесет лалета"
"Upstream Voices Diamonds” в състав: Гала Ботева, Симона Захариева, Антония Пенева, Инна Иванова и Денислав Богданов

С пълна кошница купи и медали се завърнаха певците от вокална формация "Upstream Voices”, с вокален педагог Ценка Горалова, от Националния конкурс с международно участие "Петнадесет лалета“. Седмото издание на конкурса събра в Хисаря над 430 участници от страната, любители на популярната музика и на песните на Мими Иванова и Развигор Попов.

Най-големия успех за формацията извоюва четиринайсетгодишната Антония Пенева, ученичка в СУ "Васил Левски“ в Севлиево, която се пребори за гран при, най-голямата награда в направление "Петнадесет лалета“ .

Мими Иванова, председател на журито и почетен гражданин на Хисаря, лично й връчи статуетка с диплом, парична премия и петдневна екскурзия до Италия. Талантливата севлиевка получи и сценичен тоалет, специална награда от сем. Пирянкови, спонсори на фестивала.

Мини гран при, голямата награда в трета възрастова група, спечели Гала Ботева, която получи диплом, плакет и парична премия в направление "Петнадесет лалета“.

Антония Пенева получи своята награда от Мими Иванова

Първа награда бе връчена на вокална група "Upstream Voices Diamonds” в състав: Гала Ботева, Симона Захариева, Антония Пенева, Инна Иванова и Денислав Богданов. Трио А Д И - Антония Пенева, Далия Ковачева, Инес Метева, спечелиха първо място в трета възрастова група, категория дуети и триа. Трите момичета от Габрово и Севлиево показаха невероятна класа на сценично присъствие, вокално майсторство и техника в изпълнението на своите песни.

Златен медал бе присъден на Инна Иванова в трета възрастова група, и специални поздравления от композитора Валери Костов, представител на професионалното жури за уникалния й тембър и добро сценично присъствие.

С първа награда, златен медал и диплом бе удостоен и Денислав Богданов в трета възрастова група направление "С песните на Мими и Развигор“. Независимо от трудния преходен мутационен период на гласа, Денис успя да се представи не само певчески , но и артистично и получи максимална оценка Здравко Петров, музикален редактор в БНР, член на журито.

Трио А Д И - Антония Пенева, Далия Ковачева, Инес Метева

След края на гала- концерта Здравко Петров поздрави Ценка Горалова, която помни от ученическите си години в Музикалното училище в Плевен. "Много харесах вашите певци. На всичките Ви ученици от трета група съм писал максимални оценки, личи си професионалната работа на класически музикант“, са били думите на Петров към Горалова.

И още награди: вокална група "Upstream Voices- Junior” (Рая Петкова, Гергана Ганкова, Николай Петров, Йоана Кирилова, Десислава Друмева) получиха втора награда във втора възрастова група, направление "Петнадесет лалета“. Сребърен медал за Анна Христова на 15 г. от Габрово в четвърта група и в същото направление. В същото направление Рая Петкова се завърна с трета награда във втора възрастова група, за поощрителна премия в същата група се пребори Никол Иванова, а Ива Христова получи поощрителна награда и медал в първа възрастова група. 

"Най- много се зарадвах на успеха на Антония Пенева, тъй като нейната задача бе най-тежка и отговорна. Тя се състезава като индивидуален изпълнител, пя с група, участва и в трио. На гала концерта показа много силен и борбен дух, пя прекрасно и получи най-искрените аплодисменти от жури и публика", сподели Ценка Горалова.

снимки към текста: KokoFresha Photography

Ансамбъл "Мирас" от Башкирия идва за концерт в Севлиево
Култура
85 художници създават заедно за 85 г. "Идеал Стандарт-Видима"
Култура
Певиците на „Upstream Voices“ пак са победители, сега в "Нека да е лято"
Култура
Групата "Хопни ми, тропни ми" записа първо международно участие
Култура
Редки книги от личната библиотека на Васил Априлов представят в Габрово
Култура
Петър Лазаров и Гергана Рахнева закриват сезона в галерия "Видима"
Култура
Симеон Спиридонов открива изложба в галерия "Асен и Илия Пейкови"
Култура
Tриумф - „Upstream Voices”с девет отличия от „Музикален импулс“
Култура
Гран При за Гала Ботева от конкурса „Звезден път“
Култура
Светлописците на Шумен края на ХІХ - средата на ХХ век - в Габрово
Култура
„Децата на Севлиево“ - чисти гласове и великолепна хармония
Култура
ХГ „Асен и Илия Пейкови“ представя Красимира Кирилова
Култура
Четири вечери кино под открито небе в Севлиево
Култура
Соня Цонева е с награда за женска роля в пиеса на Стефан Цанев
Култура
Русофилите се събират край яз. "Копринка" на 14 септември
Култура
Галерия "Видима" и Библиотеката представят Ивайло Диманов
Култура