Търсене

Трудно се броят наградите за "Upstream Voices” от "Петнадесет лалета"

Трудно се броят наградите за "Upstream Voices” от "Пет

"Upstream Voices Diamonds” в състав: Гала Ботева, Симона Захариева, Антония Пенева, Инна Иванова и Денислав Богданов

С пълна кошница купи и медали се завърнаха певците от вокална формация "Upstream Voices”, с вокален педагог Ценка Горалова, от Националния конкурс с международно участие "Петнадесет лалета“. Седмото издание на конкурса събра в Хисаря над 430 участници от страната, любители на популярната музика и на песните на Мими Иванова и Развигор Попов.

Най-големия успех за формацията извоюва четиринайсетгодишната Антония Пенева, ученичка в СУ "Васил Левски“ в Севлиево, която се пребори за гран при, най-голямата награда в направление "Петнадесет лалета“ .

Мими Иванова, председател на журито и почетен гражданин на Хисаря, лично й връчи статуетка с диплом, парична премия и петдневна екскурзия до Италия. Талантливата севлиевка получи и сценичен тоалет, специална награда от сем. Пирянкови, спонсори на фестивала.

Мини гран при, голямата награда в трета възрастова група, спечели Гала Ботева, която получи диплом, плакет и парична премия в направление "Петнадесет лалета“.

Изображение - 2776

Антония Пенева получи своята награда от Мими Иванова

Първа награда бе връчена на вокална група "Upstream Voices Diamonds” в състав: Гала Ботева, Симона Захариева, Антония Пенева, Инна Иванова и Денислав Богданов. Трио А Д И - Антония Пенева, Далия Ковачева, Инес Метева, спечелиха първо място в трета възрастова група, категория дуети и триа. Трите момичета от Габрово и Севлиево показаха невероятна класа на сценично присъствие, вокално майсторство и техника в изпълнението на своите песни.

Златен медал бе присъден на Инна Иванова в трета възрастова група, и специални поздравления от композитора Валери Костов, представител на професионалното жури за уникалния й тембър и добро сценично присъствие.

С първа награда, златен медал и диплом бе удостоен и Денислав Богданов в трета възрастова група направление "С песните на Мими и Развигор“. Независимо от трудния преходен мутационен период на гласа, Денис успя да се представи не само певчески , но и артистично и получи максимална оценка Здравко Петров, музикален редактор в БНР, член на журито.

Изображение - 2777

Трио А Д И - Антония Пенева, Далия Ковачева, Инес Метева

След края на гала- концерта Здравко Петров поздрави Ценка Горалова, която помни от ученическите си години в Музикалното училище в Плевен. "Много харесах вашите певци. На всичките Ви ученици от трета група съм писал максимални оценки, личи си професионалната работа на класически музикант“, са били думите на Петров към Горалова.

И още награди: вокална група "Upstream Voices- Junior” (Рая Петкова, Гергана Ганкова, Николай Петров, Йоана Кирилова, Десислава Друмева) получиха втора награда във втора възрастова група, направление "Петнадесет лалета“. Сребърен медал за Анна Христова на 15 г. от Габрово в четвърта група и в същото направление. В същото направление Рая Петкова се завърна с трета награда във втора възрастова група, за поощрителна премия в същата група се пребори Никол Иванова, а Ива Христова получи поощрителна награда и медал в първа възрастова група. 

"Най- много се зарадвах на успеха на Антония Пенева, тъй като нейната задача бе най-тежка и отговорна. Тя се състезава като индивидуален изпълнител, пя с група, участва и в трио. На гала концерта показа много силен и борбен дух, пя прекрасно и получи най-искрените аплодисменти от жури и публика", сподели Ценка Горалова.

снимки към текста: KokoFresha Photography

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.