Трудно се броят наградите за "Upstream Voices” от "Петнадесет лалета"
"Upstream Voices Diamonds” в състав: Гала Ботева, Симона Захариева, Антония Пенева, Инна Иванова и Денислав Богданов

С пълна кошница купи и медали се завърнаха певците от вокална формация "Upstream Voices”, с вокален педагог Ценка Горалова, от Националния конкурс с международно участие "Петнадесет лалета“. Седмото издание на конкурса събра в Хисаря над 430 участници от страната, любители на популярната музика и на песните на Мими Иванова и Развигор Попов.

Най-големия успех за формацията извоюва четиринайсетгодишната Антония Пенева, ученичка в СУ "Васил Левски“ в Севлиево, която се пребори за гран при, най-голямата награда в направление "Петнадесет лалета“ .

Мими Иванова, председател на журито и почетен гражданин на Хисаря, лично й връчи статуетка с диплом, парична премия и петдневна екскурзия до Италия. Талантливата севлиевка получи и сценичен тоалет, специална награда от сем. Пирянкови, спонсори на фестивала.

Мини гран при, голямата награда в трета възрастова група, спечели Гала Ботева, която получи диплом, плакет и парична премия в направление "Петнадесет лалета“.

Антония Пенева получи своята награда от Мими Иванова

Първа награда бе връчена на вокална група "Upstream Voices Diamonds” в състав: Гала Ботева, Симона Захариева, Антония Пенева, Инна Иванова и Денислав Богданов. Трио А Д И - Антония Пенева, Далия Ковачева, Инес Метева, спечелиха първо място в трета възрастова група, категория дуети и триа. Трите момичета от Габрово и Севлиево показаха невероятна класа на сценично присъствие, вокално майсторство и техника в изпълнението на своите песни.

Златен медал бе присъден на Инна Иванова в трета възрастова група, и специални поздравления от композитора Валери Костов, представител на професионалното жури за уникалния й тембър и добро сценично присъствие.

С първа награда, златен медал и диплом бе удостоен и Денислав Богданов в трета възрастова група направление "С песните на Мими и Развигор“. Независимо от трудния преходен мутационен период на гласа, Денис успя да се представи не само певчески , но и артистично и получи максимална оценка Здравко Петров, музикален редактор в БНР, член на журито.

Трио А Д И - Антония Пенева, Далия Ковачева, Инес Метева

След края на гала- концерта Здравко Петров поздрави Ценка Горалова, която помни от ученическите си години в Музикалното училище в Плевен. "Много харесах вашите певци. На всичките Ви ученици от трета група съм писал максимални оценки, личи си професионалната работа на класически музикант“, са били думите на Петров към Горалова.

И още награди: вокална група "Upstream Voices- Junior” (Рая Петкова, Гергана Ганкова, Николай Петров, Йоана Кирилова, Десислава Друмева) получиха втора награда във втора възрастова група, направление "Петнадесет лалета“. Сребърен медал за Анна Христова на 15 г. от Габрово в четвърта група и в същото направление. В същото направление Рая Петкова се завърна с трета награда във втора възрастова група, за поощрителна премия в същата група се пребори Никол Иванова, а Ива Христова получи поощрителна награда и медал в първа възрастова група. 

"Най- много се зарадвах на успеха на Антония Пенева, тъй като нейната задача бе най-тежка и отговорна. Тя се състезава като индивидуален изпълнител, пя с група, участва и в трио. На гала концерта показа много силен и борбен дух, пя прекрасно и получи най-искрените аплодисменти от жури и публика", сподели Ценка Горалова.

снимки към текста: KokoFresha Photography

9000 лв. събра Ротари клуб в Севлиево за ремонт на читалищния салон
Култура
Изложбата на Милко Дачев е отворена, но няма да има откриване
Култура
Алфидин Ахмедов е новият директор на Кукления театър в Габрово
Култура
Галерия "Видима" представя троянския художник Милко Дачев
Култура
"Practical Dreams" на Юлия Пискулийска - скица на една имигрантска душа.
Култура
Спорт, култура и изкуство в Севлиево са разрешени от 14 май
Култура
Библиотеката обявява литературен конкурс за ученици
Култура
Градската галерия открива първата си следпандемична изложба
Култура
Историческият музей днес показва изложба на открито
Култура
Багатури на сцената на фестивала "Семе българско"
Култура
Честит празник, самодейци! Благословени да са усилията и таланта ви!
Култура
"Джинс" снима филм за Валди Тотев в Музея на образованието
Култура
100 години от рождението на Валери Петров с монолог на Лилия Маравиля
Култура
Данаил Лалев получи почетна грамота на Министерството на културата
Култура
Куп първи награди от "Път към славата“ донесоха певците на Ценка Горалова
Култура
Актьори изпълняват монолози в инициативата НавънКъмСебеСи
Култура