Трудно се броят наградите за "Upstream Voices” от "Петнадесет лалета"
"Upstream Voices Diamonds” в състав: Гала Ботева, Симона Захариева, Антония Пенева, Инна Иванова и Денислав Богданов

С пълна кошница купи и медали се завърнаха певците от вокална формация "Upstream Voices”, с вокален педагог Ценка Горалова, от Националния конкурс с международно участие "Петнадесет лалета“. Седмото издание на конкурса събра в Хисаря над 430 участници от страната, любители на популярната музика и на песните на Мими Иванова и Развигор Попов.

Най-големия успех за формацията извоюва четиринайсетгодишната Антония Пенева, ученичка в СУ "Васил Левски“ в Севлиево, която се пребори за гран при, най-голямата награда в направление "Петнадесет лалета“ .

Мими Иванова, председател на журито и почетен гражданин на Хисаря, лично й връчи статуетка с диплом, парична премия и петдневна екскурзия до Италия. Талантливата севлиевка получи и сценичен тоалет, специална награда от сем. Пирянкови, спонсори на фестивала.

Мини гран при, голямата награда в трета възрастова група, спечели Гала Ботева, която получи диплом, плакет и парична премия в направление "Петнадесет лалета“.

Антония Пенева получи своята награда от Мими Иванова

Първа награда бе връчена на вокална група "Upstream Voices Diamonds” в състав: Гала Ботева, Симона Захариева, Антония Пенева, Инна Иванова и Денислав Богданов. Трио А Д И - Антония Пенева, Далия Ковачева, Инес Метева, спечелиха първо място в трета възрастова група, категория дуети и триа. Трите момичета от Габрово и Севлиево показаха невероятна класа на сценично присъствие, вокално майсторство и техника в изпълнението на своите песни.

Златен медал бе присъден на Инна Иванова в трета възрастова група, и специални поздравления от композитора Валери Костов, представител на професионалното жури за уникалния й тембър и добро сценично присъствие.

С първа награда, златен медал и диплом бе удостоен и Денислав Богданов в трета възрастова група направление "С песните на Мими и Развигор“. Независимо от трудния преходен мутационен период на гласа, Денис успя да се представи не само певчески , но и артистично и получи максимална оценка Здравко Петров, музикален редактор в БНР, член на журито.

Трио А Д И - Антония Пенева, Далия Ковачева, Инес Метева

След края на гала- концерта Здравко Петров поздрави Ценка Горалова, която помни от ученическите си години в Музикалното училище в Плевен. "Много харесах вашите певци. На всичките Ви ученици от трета група съм писал максимални оценки, личи си професионалната работа на класически музикант“, са били думите на Петров към Горалова.

И още награди: вокална група "Upstream Voices- Junior” (Рая Петкова, Гергана Ганкова, Николай Петров, Йоана Кирилова, Десислава Друмева) получиха втора награда във втора възрастова група, направление "Петнадесет лалета“. Сребърен медал за Анна Христова на 15 г. от Габрово в четвърта група и в същото направление. В същото направление Рая Петкова се завърна с трета награда във втора възрастова група, за поощрителна премия в същата група се пребори Никол Иванова, а Ива Христова получи поощрителна награда и медал в първа възрастова група. 

"Най- много се зарадвах на успеха на Антония Пенева, тъй като нейната задача бе най-тежка и отговорна. Тя се състезава като индивидуален изпълнител, пя с група, участва и в трио. На гала концерта показа много силен и борбен дух, пя прекрасно и получи най-искрените аплодисменти от жури и публика", сподели Ценка Горалова.

снимки към текста: KokoFresha Photography

Ирена Георгиева получи специалната награда на кмета на Дряново
Култура
Рисунки на севлиевчета са в музея в Хамада, Япония
Култура
"Българските градинари в Хърватия" представя Диана Гласнова
Култура
Ансамбъл „Мария“ е с второ място във фестивала „Децата на Балканите“
Култура
Мартин Христов, на 6 г., за втори път получи награда "Захарий Зограф"
Култура
Ген. директор на ЮНЕСКО присъства на изложба на деца от Севлиево
Култура
Читалището в с. Крушево направи дарение с творби на Беньо Бенев
Култура
Антония и Гала отново са сред най-добрите млади изпълнители
Култура
Рисунка на дете от Севлиево е отличена в конкурса "Рицарят в мен"
Култура
Трудно се броят наградите за "Upstream Voices” от "Петнадесет лалета"
Култура
Клуб "Хопни ми, тропни ми" взе награда от "Насред мегдана в Арбанаси"
Култура
На 24 май севлиевски деца се представят пред Одри Азуле
Култура
Певците на ОУ "Ст. Пешев" спечелиха фолклорния фестивал "Янко Петров"
Култура
НЧ “Развитие 1870” се представи в Панорама на детското творчество
Култура
Галерия "Видима" представя "Дива череша" и Мариета Милева Чони
Култура
Орден "Стара планина" за Васил Михайлов и Ириней Константинов
Култура