Търсене

ЦИК назначи габровската Районна избирателна комисия

ЦИК назначи габровската Районна избирателна комисия

Консултации при областния управител, които не доведоха до одобряване състав на РИК Габрово, снимка: Областна администрация Габрово

С решение от 24 септември т.г. Централната избирателна комисия (ЦИК) назначи Районната избирателна комисия в Габрово. Председател отново ще бъде адвокат Мария Недева, предложение на ГЕРБ. Това бе единственото предложение за председател, направено на свиканите от областния управител консултации с парламентарно представените партии и коалиции. За останалите членове на комисията обаче съгласие не бе постигнато, заради което протокола от консултациите бе изпратен в ЦИК, която назначи служебно РИК Габрово. 

Съгласно решението на ЦИК комисията встъпва в правомощия на 25 септември. 

Районната избирателна комисия в Габрово е от 13 члена, в това число председател, двама заместник-председатели и секретар, които не могат да бъдат от една и съща партия или коалиция. Разпределението на квотите е на база представянето на политическите играчи на последния вот. За Габрово то е следното: по трима представители ще имат в комисията от „Има такъв народ" и ГЕРБ-СДС, по двама от „БСП за България", "Демократична България" и ДПС и един представител ще имат от "Изправи се, България! Ние идваме". 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.