Търсене

ЦИК назначи Общинската избирателна комисия за Севлиево

ЦИК назначи Общинската избирателна комисия за Севлиево

На 20 август т.г. кметът свика консултации за определяне състава на ОИК Севлиево, на които не бе постигнато съгласие, заради липса на единодушие по отношение секретаря на комисията

Със свое решение от 30 август т.г. Централната избирателна комисия (ЦИК) назначи Общинската избирателна комисия (ОИК), която ще произведе изборите за общински съветници и кметове на територията на община Севлиево. 

Без изненади е председателското място, за което бе постигнато съгласие и по време на проведените на 20 август консултации при кмета. Както в предишния мандат председател на ОИК ще бъде юристът Снежина Дянкова, предложение на ГЕРБ.

Няма изненади за едно от двете заместник-председателски места, на което е назначена Мария Башева от квотата на партия "Воля". Другото предложение, направено по време на консултациите при кмета, за Радослав Колев ("Демократична България"), не е уважено от ЦИК, която назначава за втори заместник-председател Сабие Ходжева, предложение на ДПС. 

Предложението за Ходжева от ДПС бе тя да бъде секретар на комисията. Същото обаче от БСП поискаха за Соня Семова. Точно изборът на секретар доведе до липса на съгласие между участниците в консултациите, заради които определянето състава на ОИК Севлиево бе възложено на ЦИК. 

Останалите членове на комисията са Маруся Минчева, Георги Георгиев, Стефан Иванов, Петя Троянова, Дафинка Ганева, Добринка Иванова-Христова, Цанка Ненчева, Ивона Колева и Радослав Колев. 

Общинската избирателна комисия встъпва в правомощията си на 4 септември 2019 г.

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.