Търсене

ЦИК определи мандатите по региони и възнагражденията на членовете на СИК

Севлиево онлайн
РИК разпореди премахване на предизборни плакати в Севлиево

С две отделни решения от днес, 2 февруари, Централната избирателна комисия определи разпределението на мандатите по региони, както и възнаграждението, което ще получат членовете на секционни и районни избирателни комисии. 

За област Габрово, която формира Седми многомандатен избирателен район, промяна в броя на мандатите няма, не може и да има. Районът изпраща четирима народни представители в Парламента - цифра, под която не може да се падне, без значение броят на населението и неговото движение. 

София ще има четирима народни представители повече, предаде БНР. По един депутат повече ще има още Варна и Пловдив. За сметка на това с по един депутат по-малко ще бъдат излъчени от районите Добрич, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Плевен и Русе.

Членовете на Районни избирателно комисии (РИК) в изборни райони с до 400 секции включително ще получават 1530 лв. В същите секции председателите ще получат 1700 лв., заместниците им с 85 лв. по-малко, секретарите - 1615 лв.

В изборни райони с над 400 секции възнагражденията са по-високи: за председател - 1850 лв., заместник-председател - 1750 лв., секретар - 1750 лв., члновете - 1600 лв. 

Членовете на секционни избирателни комисии ще получат по 195 лв. за работата в деня на вота (с 110 лв. повече от последните избори на 2 октомври м.г., б.ред.), секретарите и заместник-председателите на комисиите - 225 лв.(с 125 лв. повече), председателите - по 250 лв.  

Допълнителни парични бонуси има за членовете на комисии, които представят протоколите от вота в Районната избирателна комисия - по 40 лв.

Възнагражденията на членовете на районните и секционни комисии не се облагат с данъци, изплаща се чистата сума. 

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!