Цветомир Цанков е новият президент на Ротари Севлиево
снимки към текста: Стойо Цонев

Цветомир Цанков пое от снощи ръководството на Ротари клуб Севлиево. На церемония, състояла се в галерия „Асен и Илия Пейкови“, той получи огърлицата, която носи всеки от президентите на Ротари, от Мирослав Марков. „Пожелавам на г-н Цанков да запази полезните тенденции в Ротари Севлиево и да успее да привлече повече съмишленици за ротарианската идея“, каза Марков на своя наследник. И добави: „Не е важна членската маса, а подкрепата, която имаме при реализирането на различни каузи“.

„Потвърждавам сериозната си ангажираност през следващата година за традиционните каузи на Ротари и се ангажирам за работа с младите от Интеракт клуб. Вече имаме нови идеи, ще им помагам активно, за да ги реализират“, каза при приемането на огърлицата Цветомир Цанков.

Рокада в ръководството имаше и в Интеракт клуб - Иван Георгиев предаде огърлицата на Мартин Стоилков. Иван тази година бе абитуриент, а Мартин ще бъде догодина.

Цветомир Цанков е член на Ротари клуб от 2004 година. Бил е вицепрезидент на клуба, а в последната година бе негов секретар. Познава работата в Ротари отблизо, има хъс и воля да прокарва нови идеи и казва, че няма да пожали сили, за да запази авторитета на организацията. „Ротари в Севлиево е доказал, че работи в полза на всички севлиевци. Ще отстоявам това и ще направя необходимото, за да имаме повече последователи, приятели и съмишленици“, обещава г-н Цанков, като не крие, че ролята на президент на Ротари е предизвикателство за него, но това още повече го амбицира за работа в полза на ротарианската идея и хората от Севлиево.

Тази година пред Ротари клуб Севлиево стои реализирането на благотворителната кауза, за която бяха събрани средства на великденския благотворителен бал на организацията – основен ремонт на двете манипулационни в Детско отделение на МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“, които от години плачат за ремонт. За целта ротарианци и приятели събраха рекордните 15 000 лв., а работата по изпълнение на ремонта започва следващия месец. За октомври ремонтираните стаи ще бъдат открити и предоставени за ползване на екипа на отделението и малките му пациенти. Редом с това от Ротари продължават с изпълнението на традиционните си инициативи – безплатни профилактични офталмогични и белодробни прегледи за деца, организирането на турнир по стрийт бол, подпомагане на един студент – стипендиант на Ротари.

С какво чувство предавате властта в организацията, попитах Мирослав Марков. Удовлетворен съм, отговори той, защото през този едногодишен мандат отбелязахме 15 години Ротари Севлиево и за първи път бяхме домакини на национална среща на фондация "Ротари", редом с работата по останалите традиционни каузи, зад които ротарианците заставаме. Оценявам високо и почетния знак "Севлиево", който получихме за деня на Севлиево. Освен това, завършва Марков през смях, засадихме 40 дървета в парк „Казармите“, закупени от нас, и всичките са се хванали.

написано от Емилия Димитрова

 

 

Мария Цонкова получи отличието „Пол Харис Фелоу“
Общество
Сигнал за проблем с водоподаването в с. Добромирка, от ВиК отговарят
Общество
Над 1600 лечебни растения виреят в парк "Българка" край Габрово
Общество
Проект за прахосване на 4 млн. лв., или как коронавирусът стана оправдание
Общество
Над три тона капачки се събраха за часове в събота в Севлиево
Общество
Как се завзема бизнес за милиони - разследване на Антикорупционния фонд
Общество
Закриване на прокуратурата в Севлиево, предлага главният прокурор
Общество
Марияна Петрова е президент на Ротари клуб до юли догодина
Общество
До 30 септември се удължава срокът на всички ТЕЛК решения
Общество
Как кметският футболен клуб в Габрово излезе със 145 хил. лв. пред съперниците си
Общество
От февруари до сега без работа в областта са останали 3240 души
Общество
От този месец "Севлиевогаз" приспада от сметките за газ
Общество
От петък се допускат външни търговци на панаирната площадка
Общество
Има избран нов управител на приюта за кучета
Общество
"Капачки за бъдеще" ще се събират на 20 юни пред парк "Казармите"
Общество
За измамни имейли от името на Енерго Про предупреждават от компанията
Общество