Търсене

Над 200 плаката на социални теми ще изработят в Габрово в творческа работилница за ситопечат

Над 200 плаката на социални теми ще изработят в Габрово в творческа работилница за ситопечат

Снимка: Община Габрово

Творческа работилница за ситопечат под името „Въпрос навреме“ се провежда в Габрово от 21 до 26 юни. Домакин е местното дизайнерско студио „НоПойнт Ателие“ (NoPoint Atelier).

По време на инициативата четирима български визуални творци ще изработят и отпечатат над 200 плаката на социална тематика. Те ще зададат към габровската публика важни въпроси от дневния обществен ред.

В работилницата участват Денислав Големанов, Костадин Кокаланов, Захари Димитров и Албена Лимони. С тях ще работи и основателят на „НоПойнт Ателие“ – габровецът Мирослав Живков (Джингиби), който се занимава с ризография и ръчен ситопечат. Неговото ателие в село Баланите предоставя пространство за работа и експериментиране с произведения на изкуството.

Проектът „Въпрос навреме“ се съфинансира от програма „Култура“ 2022 на Община Габрово. Изработените плакати ще бъдат експонирани в квартал „Шести участък“ по фасадите на избрани сгради, както и на няколко витрини.

Официалното представяне на резултатите от проекта ще се състои в събота – 25 юни 2022 г., от 18:00 часа пред Туристическия информационен център на ул. „Опълченска“ № 11. Събитието е отворено за медии, граждани и всички, проявяващи интерес.

 

Събитието е част от инициативата „10 дни култура в „Шести участък“, която се организира от Община Габрово и „Студио Комплект“ – София в рамките на европейския проект „Креативни индустрии за нови градски икономики в Дунавския регион“ (CИНЕМА).

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за Народно събрание 2 октомври 2022