Търсене

Ученически лекоатлетически дни Севлиево - как се представиха младите лекоатлети

Севлиево онлайн
Ученически лекоатлетически дни Севлиево - как се представиха младите лекоатлети

Снимка: Община Севлиево

СУ "Васил Левски" спечили двете първи места на провелия се на 25 и 26 октомври на стадион „Раковски“ общински етап от „Ученически игри 2023/2024 г.“ по лека атлетика. За първа година в надпреварата участват и възрастова група 11-12 клас. 

На 25 октомври премериха сили спортистите във възрастова група 5-7 клас, като отборите са разделени на момичета и момчета. Заявка за участие в тази надпревара подадоха ОУ „Стефан Пешев“ и СУ „Васил Левски“. Съгласно Програмата за провеждане на игрите младите лекоатлети мериха сили в 100 и 400 метра гладко бягане за момчета и момичета, 800 метра за момчета, тласкане на гюлле и щафета 4 по 100 метра. 

Всеки отбор е от по осем състезатели, като един състезател може да участва в три дисциплини. След сумиране на резултатите от отделните дисциплини при момчетата, първо място и класиране за следващия етап заслужиха момчетата на ОУ „Стефан Пешев“ а при момичета отборът на СУ „Васил Левски“. 

Изображение - 12876Снимка: Община Севлиево  

Същия ден се проведе надпреварата и във възрастова група 11-12 клас. При тях бе добавена дисциплината 200 гладко бягане. Право за участие в при юношите имаха СУ „Васил Левски“, ПГ ‚Марин Попов“ и ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“. При девойките заявка за участие беше подадена само от ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“. 

В тази възрастова класиранията на трето място има равен брой точки с втория в щафетата – отборът на ПГ „Марин Попов“, втори са атлетите на ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“. Първо място купа и право да участват на следващия етап от ученическите игри заслужи отборът на СУ “Васил Левски“. 

На 26 четвъртък се състезаваха атлетите от възрастова група 8 -10 клас. Участваха отборите на СУ „Васил Левски“, ПГ ‚Марин Попов“ и ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“ Без конкуренция бяха юношите и девойките на СУ „Васил Левски“, втори са юношите на ПГ „Марин Попов“ а при девойките отборът на ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“. 
 
Изображение - 12875Снимка: Община Севлиево  
Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за кмет на община, общински съветници и кметове на кметства на 29 октомври 2023 г.