Търсене

Ученици от ОУ "Христо Ботев“ в Севлиево са четвъртия випуск на Детското полицейско управление

Ученици от ОУ

Полицейски инспектор Иван Иванов и полицай Виктория Иванова проведоха първото занятие в 4 а клас на ОУ Христо Ботев“ в Севлиево, снимка: ОДМВР Габрово

В началото на декември Катерина Иванова, инспектор в Детска педагогическа стая в Севлиево,  официално даде старт на проекта "Детско полицейско управление", а в края на миналата седмица полицейски инспектор Иван Иванов и полицай Виктория Иванова проведоха първото занятие в 4 а клас на Основно училище "Христо Ботев“ в Севлиево.

Те запознаха малчуганите с дейността на полицията, обясниха им как да разпознават полицая, каква е униформата, отличителните знаци (шапка, светлоотразителна жилетка), част от помощните средства, които използват в ежедневната си работа (белезници, палка, каска, защитен шлем, бронежилетка, радиостанция). Лекцията бе онагледена с презентация и помощни средства - палка, белезници, стоп-палка и жилетки, което без съмнение впечатли малките "полицаи". 

Изображение - 11607  

Националният проект "Детско полицейско управление" се реализира от 2016 г. в цялата страна. Целта му е ранна превенция на подрастващите, утвърждаване на ценностно отношение към законите в страната, създаване на навици за безопасно поведение и вземане на адекватни решения в определени ситуации. Идеята е докато децата се забавляват, да получат знания и умения за опазване на своя живот и този на приятелите си, да се справят в трудни ситуации с различни предизвикателства вкъщи, в училище и на улицата.

В програмата през учебната 2022/2023 година са предвидени часове по безопасно поведение на пътя, курс по лична защита, оказване на първа долекарска помощ, социални умения, здраве, етика и право, събиране, изземане и изследване на следи. Лектори ще бъдат служителите от „Пътна полиция“, „Охрана на обществения ред“, експерти от „Научно-техническата лаборатория“ и „Български червен кръст“.

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.