Ученици от ПГМЕТ бяха на летен лагер в по Национална програма „Отново заедно“

В последната седмица на юли двайсет момичета и момчета от ПГМЕТ „Ген.Иван Бъчваров“ в Севлиево с ръководители Красимира Петкова - педагогически съветник и Стефан Кацарски – учител по физическо възпитание и спорт, летуваха във ваканционно селище край морето по националната програма „Отново заедно“.

Лагерниците бяха избрани по одобрени от педагогическия съвет критерии: успех над много добър 4,50; без наложени санкции; без отразени негативни отзиви в електронния дневник; участие в извънкласни форми, конкурси, състезания и проекти; награди от конкурси и състезания и препоръка от класен ръководител.

Ето какво споделиха за преживяното участници в лагера: 

Наджие Мехмед от 11а клас: „Албена - невероятно и красиво място за почивка и незабравими моменти. Много атракции, забавления и красив плаж. Имаше игри, състезания, на които естествено победихме. Вечер се събирахме на басейна за дискотека. И след нея имахме разходки. Аниматорите бяха страшно забавни. Плажът беше оживен, чист, морето беше чисто като сълза. И най-хубавото нека го оставим за най-накрая ... Учителите - там преградата беше свалена, опознахме се и се видяхме в различна светлина. Даваха ни съвети. Грижиха се за нас като свои деца. Бяха неотлъчно до нас. Те просто бяха ГРАНДИОЗНИ. Тръгнахме си с тъга, защото приключението свърши, но се прибрахме с много незабравими спомени, приятелства и усмивки.

Станислава Пройнова от 10а клас: „Летен лагер Албена 2021 г. - едно уникално изживяване с прекрасни хора. Намерих много нови приятели, с които ще продължа контакт и след това. Бяхме един прекрасен колектив с най-прекрасните учители, в чието лице намерих не учител, а приятел. Всяка сутрин, обед и вечер се хранехме заедно като едно голямо семейство. Имахме различни забавления всеки ден. Играхме щафети, волейбол, посетихме Аладжа манастир, ходихме в аквапарк, вечер имахме организирана забава край басейна. Участвахме в конкурс за най-хубава плажна снимка. Навсякъде и винаги бяхме номер 1. Нямаше момент, в който да се чудим какво да правим. Това, което изживяхме не може да се опише с думи. Беше уникално!“

Дениз Абилев от 10а клас: „Моите впечатления от програмата „Отново заедно“ са доста добри. Да започнем от самият курорт - спокойно и хубаво място с обслужване на много добро ниво. Всички бяха много усмихнати и добре настроени към туристите. Храната - вкусна и разнообразна. Аниматорите ни създаваха игри, благодарение на които не скучаехме. Като заключение мога да кажа, че беше едно незабравимо преживяване.“

Текстът е предоставен от ПГМЕТ "Ген. Иван Бъчваров"

Езиков център "Видима" през новата учебна година
Образование
В Учебен център "Аристотел" започна записването за учебната 2021/2022 г.
Образование
2365 ученици в община Севлиево влизат в клас, от тях 248 за първи път
Образование
Преди началото на учебната година, какво предлагат школите на Читалището
Образование
Започва записването за новия сезон в групите на ансамбъл "Развитие"
Образование
Учител и малките му художници рисуват по училищни стени
Образование
Ученици и учители от Севлиево бяха в Италия за работа по проект на „ЕРАЗЪМ+“
Образование
До 15 лв. от държавата за профилактика на учители, преболедували Covid-19
Образование
До 25 август абитуриентите трябва да платят здравни осигуровки за юли
Образование
В осем гимназии има свободни места след третото класиране
Образование
Училищна Телерик Академия отвори приема за ИТ обучения в Севлиево
Образование
Близо 9 хил. студенти ще се обучават безплатно, реши правителството
Образование
Само в краен случай ще се затварят детски градини и училища
Образование
Телерик Академия отваря приема за първите програми за 2022 г.
Образование
УЧЕНИЦИТЕ ДО IV КЛАС БЕЗ МАСКИ В ЧАС
Образование
Шест гимназии запазват статута си на училища с национално значение
Образование