Търсене

Ученици от ПГМЕТ единствени от област Габрово се включиха във фестивала по утринна гимнастика в Ямбол

Севлиево онлайн
Ученици от ПГМЕТ единствени от област Габрово се включиха във фестивала по утринна гимнастика в Ямбол

Фестивалът на утринната гимнастике се провежда под патронажа на президента Румен Радев, снимка: ПГМЕТ

Ученици от ПГМЕТ "Ген. Иван Бъчваров" в севлиево бяха единствените от област Габрово, които се включиха във фестивала по утринна гимнастика в Ямбол.

Спортният празник се провежда за трета година под патронажа на президента Румен Радев, а „моторът“ на състезанието е майсторът на спорта по акробатика Енчо Керязов.

В надпреварата тази година се включиха 51 отбора с близо 1000 участници от Ямбол, Сливен, София, Свиленград, Севлиево, Бургас и др. Те представиха гимнастически съчетания в линейния парк Тунджа пред жури от заслужили български спортисти, треньори и преподаватели.

Сред гостите бе и Нешка Робева, която определи Националния ученически фестивал по утринна гимнастика като истински празник на спорта.Като ямболски възпитаник винаги се вълнувам, когато се връщам тук, сподели и министърът на младежта и спорта Георги Глушков. 

В речта си държавният глава подчерта, че с всяка година в инициативата на Община Ямбол се включват все повече ученици. Затова съм тук всяка година и ще продължа да подкрепям тази инициативата на Община Ямбол. Тя директно подпомага постигането на важната национална цел - физическо и духовно развитие на нашите млади хора. Това е една от най-добрите инвестиции на нашето бъдеще, защото, ако ние не заложим на тази важна национална цел, не можем да постигнем нито една от другите стратегически цели пред нашата страна., заяви Румен Радев.

Учениците от Севлиево взеха участие и в теста на президентската инициатива, в който демонстрираха физическите си способности в различни дисциплини. Те изпълниха последователно и без прекъсване гимнастически комплекс от общоразвиващи упражнения под музикален съпровод. Отборът бе подготвен и воден от дългогодишният преподавател по физическо възпитание и треньор Стефан Кацарски.

За участието си отборът на севлиевската ПГМЕТ получи купа "за положените усилия да популяризират спорта и активния начин на живот".

От тази година Националният ученически фестивал по утринна гимнастика е включен в спортния календар на Министерството на образованието и науката и е подкрепен от Министерството на младежта и спорта и от Българската асоциация спорт за учащи. Надпреварата беше проведена с методическото съдействие на Националната спортна академия „Васил Левски“.

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!