Търсене

Ученици от ПГМЕТ "Тен. Иван Бъчваров" се включиха в научна конференция

Ученици от ПГМЕТ

Учениците и техния ръководител г-жа Иванова, снимка: ПГМЕТ

За седми път в Кърджали бе открита Национална ученическа конференция, дело на школа „ИстОрика“ при Средно училище „П. Р. Славейков“ в Кърджали. Темата на тазгодишният форум е „Личности и събития, повлияли на човешката история“, като идеята на организаторите е да дадат поле за изява на учениците в рамките на целия период на българското Средновековие - от Хан Кубрат до падането под Османска власт. 

В конференцията активно се включиха ученици от клуб „Съхрани българското“ при ПГМЕТ „Ген.Иван Бъчваров“ в Севлиево.

Участниците представиха доклади в две направления - ,,Античността по времето на траките‘‘ и ,,Царете през Първото и Второто българско царство‘‘.

В направлението "Античността по времето на траките" с презентация на тема "Траките по нашите земи" се представи Ивайло Йорданов от VIIIа клас.

В направлението "Царете през Първото и Второто българско царство" с есе на тема: "Какво е Второто българско царство за мен“, участва Даниела Станева  от VIIIа клас.

С видеоматериал на тема: "Битката на титаните - победата на цар Симеон при река Ахелой‘‘ в работата на конференцията се включи Красимир Пенев  от VIIIа клас.

С доклад/реферат на тема: "Възстанието на Асен и Петър и управлението на Цар Калоян участва Златомир Станчев от 11г клас, а доклад/реферат "Цар Самуил - незабравимият цар на България‘‘ представи Радослав Спасов от Xа клас.

С презентация на тема: "Битката при река Ахелой‘‘ участва Гергана Ганева от 11г клас.

Всички ученици се представиха отлично, за което се съди по бурните аплодисменти на публиката в залата, споделя ръководителят на учениците Павлина Иванова, старши-учител по История и цивилизации.

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за Народно събрание 2 октомври 2022