Търсене

Ученици поеха ръководството на ПГМЕТ "Ген. Иван Бъчваров" за един ден. Как им се стори административната работа

Ученици поеха ръководството на ПГМЕТ

Основният екип на гимназията в обща снимка със заместниците за един ден, снимка: ПГМЕТ

на 9 май т.г. в Професионалната гимназия по механоелектротехника в Севлиево бе Ден на ученическото самоуправление. На местата на директора и неговите заместници седнаха ученици. Ученици поеха счетоводството на гимназията и секретарската работа.
 
Подобни дни обикновено носят много емоция, но са и добър повод младите хора да видят отвътре какво е да се раководи едно голямо училище каквото е гимназия "Ген. Иван Бъчваров". Ето какво споделиха учениците, след края на "работния" си ден.
 
Красимир Пенев, 9а клас:
Да бъдеш директор, макар и за няколко часа не е лесна задача. Трябва да имаш качествата на лидер, защото имаш екип. Ако не разпределиш задачите на екипа добре и отговорно шансът за неуспех е голям. Отделно от тези качества се иска спокойствие, търпение и упоритост. През цялото време вършиш задачи и следиш стриктно дали екипът си върши работата. Към всички тези неща идват и часовете, които не са лесна работа. Преподаваш на ученици, с които до вчера си седял на един чин. За мен това беше изпитание. Също така емоциите бяха много и хубави. Тази позиция ми показа в какво съм добър и какво да усъвършенствам в мен. Много ми хареса и ако имам възможност бих искал да изпитам това чувство отново.
 
Изображение - 12199Всичко започва с оперативка и планиране на задачите, снимка: ПГМЕТ  
 
Божидар Пенков, 11б клас:
Тазгодишният “Ден на ученическото самоуправление” за мен бе успешно преминато изпитание. Денят започна с оперативка и поставяне на задачи . Последваха три учебни часа, в които имах възможността да преподавам немски език, заедно с г-жа Андреева и да се докосна до учителската професия в реална учебна среда. След това влязох в ролята на инж. Николова, заместник-директор по Учебната дейност. Започнахме работа по поставените дневни задачи и се справихме с тях в поставения срок. Завърших работния ден с оперативка, на която докладвах за свършената работа, а след нея директорът и ние - неговите заместници влязохме в няколко класа за проверка на ученически униформи. За мен беше чест и удоволствие да участвам.
 
Ивайло Йорданов, 9а клас:
Участвах в ,Деня на ученическото самоуправление като зам. директор УПД. В началото на работният ден бяхме поканени на оперативка. Отредени ни ми бяха задачи за деня, които трябваше да бъдат изпълнени до следващата ни оперативка, която се състоя в 12 часа. С помощта на г-н Колев успяхме да свършим дадените задачи. За краткото време, което имах, аз се запознах с длъжността зам. директор УПД и нейната функция.
Беше ми приятно да работя с инж. Николай Колев, когото замествах. С удоволствие бих участвал в следващият ,,Ден на ученическото самоуправление“!
 
Даниела Станева, 9а клас:
Аз бях главен счетоводител. Беше ми приятно и доста интересно да разбера с какво се занимава и колко важна работа за училището извършва. Тази работа изисква отговорност, но пък ми хареса много.
 
Ивайла Петкова, 8а клас:
Мнението ми за тази професия (оперативен счетоводител) е, че е много интересна, не е лесна и със сигурност трябва да имаш здрави нерви. Трябва стриктно да следиш да не пропуснеш нещо.
 
Изображение - 12200Директорите и "директорите", снимка: ПГМЕТ  
 
Елена Велева, 8б клас:
Да си секретарка не е лесно. Винаги ходиш наляво и надясно, занимаваш се с важни документи, отговаряш за важни задачи и въпроси. Трудно е да се средоточиш върху едно нещо докато някой те прекъсне за нещо. Секретарките понякога са подценявани, но те вършат може би една от най-важните работи - занимават се с документи и ако не са те кой ще знае кой документ къде седи или кой документ за какво е. Секретарките заслужават уважението ни. 
 
Хюлия Моллова, 10 б клас:
Тази година отново имах възможността да участвам в “Деня на ученическото самоуправление”. Бях но позицията педагогически съветник и видях как протича един работен ден на г-жа Красимира Петкова. Имам желание да се занимавам с ученици в бъдеще и именно заради това беше изключително интересно и полезно краткото време в обувките на съветник. Научих, че всъщност не е толкова лесно, колкото звучи и се изисква голяма отговорност и търпение. Педагогическия съветник не се занимава единствено с проблемите на учениците, от него зависят още куп задачи, с които успях да се запозная. Много се радвам, че имах възможността да участвам и нямам търпение другата година отново да бъда част от това приключение.
 
Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.