Ученици поеха управлението на ПГМЕТ за един ден
Сутрешна оперативка преди разпределянето на задачите

За петнадесета поредна година в Професионалната гимназия по механоелектротехника „Ген Иван Бъчваров” се проведе Ден на ученическото самоуправление, който традиционно се организира по повод Деня на Европа.

На заседание на Общото събрание на Училищния ученически съвет бяха определени критериите, обсъдени предложенията и с явно гласуване избрани учениците, които да заемат конкретна административна длъжност в Деня на ученическото самоуправление.

Мартина Михайлова смени Ани Андреева на директорския пост

На 7 май 2021 г. Мартина Михайлова от 12а клас зае директорския стол, а нейни заместници бяха Александър Михайлов, 11а клас (зам.-директор „Учебна дейност“) и Дарена Хачерян, 11б клас (зам.- директор „Учебно-производствена дейност).

По традиция всички останали административни длъжност също бяха заети от ученици: главен счетоводител: Ивана Горалова, 10а; оперативен счетоводител: Златомир Станчев, 10г; секретар: Росен Петков, 12а; педагогически съветник: Добромир Недялков, 12б; домакин: Никол Генова, 11в.

Ето няколко споделени мнения от тях за впечатленията от участието им:

„Да си директор е изкллючително отговорна и натоварена позиция. Директорът е двигателя на всяко училище. Без негово съгласие няма как да се получи дори и най-малката промяна в училище“, сподели след края на Деня на ученическото самоуправление „директорът“ за един ден Мартина Михайлова. „Не всеки може да се справи с напрегнатото ежедневие, но мога да кажа, че организацията в нашето училище е на отлично ниво”, смята Мартина.

Управленският екип от ученици в Деня на ученическото самоуправление

„Да си секретар не е лесна работа. В доста случаи обикаляш навсякъде и помагаш на всички. Това е отговорна работа, защото всички документи минават през теб, но това не е единственото, защото също е динамична, непрекъснато се случват нови неща и винаги трябва да си готов за всичко.”, определя работата на секретаря „заместникът“ Росен Петков.

„Длъжността, която заех за един ден, ми показа колко сложно и отговорно е да си участник в ръководството на ПГМЕТ. Работата обхваща целия училищен спектър – учениците, класните стаи, средствата на училището, документация, техника, обзавеждане. Трудно е да се приспособиш към тази отговорна позиция. Заелите тези ръководни позиции в училище заслужават безкрайно уважение!”, споделя Дарена Хачерян.

„За първи път участвам в Денят на ученическото самоуправление. За мен това беше един прекрасен ден, изпълнен с много емоции. В началото си мислех, че ще е трудно, но след като ми обясниха и ми показаха какво се прави, се оказа, че не е толкова трудно. Много от нещата, които изучаваме в училище, ни се струват доста излишни, но се оказа, че това не е така и много от тях се прилагат в конкретните професии, когато човек започне работа. Догодина без колебание ще се включа отново, стига да бъда избран“, зарича се Златомир Станчев.

 

В девет гимназии на областта има свободни места след второ класиране
Образование
СУ "Отец Паисий" обябява прием за учебната 2021/2022 г.
Образование
Електротехниците на ПГМЕТ - сред най-добрите у нас
Образование
Ученици от ПГ "Марин Попов" ще практикуват в автосервизи на „Опел“ в Испания
Образование
Има места в гимназиите след първо класиране, няма да се закриват паралелки
Образование
Математика с английски и немски език са най-желаните паралелки в областта
Образование
Реализирана мобилност на ПГМЕТ по проект „21 век активно гражданство“
Образование
СУ "Васил Левски" ще бъде домакин на фестивала "Наука на сцената"
Образование
Отлично представяне на ПГМЕТ в състезанието IT Знайко
Образование
Одобрени са още над 2,5 млн. лв. за безплатна почивка на ученици
Образование
Излезе първото класиране за гимназиите
Образование
Кабинетът одобри близо 1 млн. лв. за безплатна почивка на 2577 ученици
Образование
Премиерът Стефан Янев се срещна с ученици от Габрово
Образование
СУ „В. Левски" първо в страната обучи децата да спасяват близките си от инсулт
Образование
Ученици от шест училища в областта ще почиват на разноски на държавата
Образование
Днес започна кандидат-гимназиалната кампания
Образование