„Upstream Voices” обра наградите на „Петнадесет лалета”

За пета поредна година в края на април в Хисаря се проведе националният конкурс за изпълнители на популярна песен с международно участие „Петнадесет лалета”. Песенната надпревара бе под патронажа на вицепрезидента Илияна Йотова и е в чест на почетния гражданин на Хисаря, певицата Мими Иванова.

Вокална формация „Upstream Voices” участва в конкурса от самото му създаване и традицинно печели солидно количество награди. Така бе и тази година – певците на Ценка Горалова извоюваха единайсет награди за солисти и една за групата на Гала, Симона, Ани, Инна, Денислав.  

Два златни медала бяха присъдени на Анна Христова от Габрово в направленията „С песните на Мими и Развигор” и „15 лалета”. Тя участва в най- многобройната, трета възрастова група, където конкуренцията бе между 55 певци.  А Мими Иванова, която бе и председател на журито, стана и аплодира Ани след изпълнение на песните й.

Вокална група „Upstream Voices Diamonds”в състав: Гала Ботева, Симона Захариева, Антония Пенева, Инна Иванова, Денислав Богданов се завърна също с две награди в категория вокални формации в трета възрастова група - първа награда с купа и диплом и наградата на детското жури за най-атрактивно изпълнение.  

Седемгодишната Кристина Неделчева от Габрово се бори в първа възрастова група с 50 деца, но направи впечатление на журито с емоционално изпълнение на песента на Крисия от детската Евровизия „Планетата на децата” и руска балада. Кристина получи втора награда и сребърен медал.

Инес Метева от Габрово бе удостоена със сребърен медал и втора награда във втора възрастова група, Антония Пенева от Севлиево получи трета награда в същата група.

Гала Ботева освен като член на групата „Upstream Voices Diamonds”, участва в конкурса и като солов изпълнител, по покана на главния организатор Иван Димов. Гала спечели втора награда и сребърен медал в трета група, а една от конкурсните й песни бе написана специално за нея от Валери Костов.

Сребърна медалистка в трета група стана и Симона Захариева, за която участието не бе лесно, тъй като излезе на сцената болна, но се мобилизира и успя да се справи перфектно с изпълненията си.

Изненадата в конкурса бе тринайсетгодишният севлиевец Цветозар Захариев, който участва за първи път на „Петнадесет лалета”. Цветозар успя да впечатли журито с уникално високия си тембър и силно сценично присъствие и заслужено  спечели трета награда и бронзов медал.

По покана на сдружение „15 лалета”, което бе награда от софийския национален конкурс „Път към славата” в конкурса участва и Ивета Петрова от Габрово, която бе отличена с втора награда.

„Много съм благодарна  на децата за техните постижения и за борбения им дух. Да впечатлиш журито, паралелно работещо в две зали, е все по трудно. В конкурса участваха над 450 деца и младежи от най-изявените вокални школи в страната. Някои певци са вече на изключително високо ниво, готови за големите сцени. На срещата с журито Мими Иванова сподели, колко минимални са разликите в техните оценки. Ако менторите в телевизионните формати присъстват на такъв силен конкурс, как ли биха си избрали участници между толкова добри деца?”, коментира Ценка Горалова.

100 години от рождението на Валери Петров с монолог на Лилия Маравиля
Култура
"Джинс" снима филм за Валди Тотев в Музея на образованието
Култура
Когато децата рисуват, изкуството става заразно
Култура
Историческият музей днес показва изложба на открито
Култура
9000 лв. събра Ротари клуб в Севлиево за ремонт на читалищния салон
Култура
Галерия "Видима" представя "Фрагменти" на Цветан Казанджиев
Култура
Градската галерия открива първата си следпандемична изложба
Култура
Алфидин Ахмедов е новият директор на Кукления театър в Габрово
Култура
Студентските рисувани керамични изделия за баня вече са подредени в изложба
Култура
Изпълнение на трио "Звън" стана песен на седмицата във фолклорна класация
Култура
Спорт, култура и изкуство в Севлиево са разрешени от 14 май
Култура
Градската галерия представя Христо Илев по случай 100 г. от рождението му
Култура
Данаил Лалев получи почетна грамота на Министерството на културата
Култура
С изложба "Изкуството е заразно" галерия "Видима" отваря за посетители
Култура
Фотографът Анета Мирчева представя изложбата "Илюзия и реалност"
Култура
Кът за поезия в парк "Черничките", идеята е на Интеракт клуб
Култура