„Upstream Voices” обра наградите на „Петнадесет лалета”

За пета поредна година в края на април в Хисаря се проведе националният конкурс за изпълнители на популярна песен с международно участие „Петнадесет лалета”. Песенната надпревара бе под патронажа на вицепрезидента Илияна Йотова и е в чест на почетния гражданин на Хисаря, певицата Мими Иванова.

Вокална формация „Upstream Voices” участва в конкурса от самото му създаване и традицинно печели солидно количество награди. Така бе и тази година – певците на Ценка Горалова извоюваха единайсет награди за солисти и една за групата на Гала, Симона, Ани, Инна, Денислав.  

Два златни медала бяха присъдени на Анна Христова от Габрово в направленията „С песните на Мими и Развигор” и „15 лалета”. Тя участва в най- многобройната, трета възрастова група, където конкуренцията бе между 55 певци.  А Мими Иванова, която бе и председател на журито, стана и аплодира Ани след изпълнение на песните й.

Вокална група „Upstream Voices Diamonds”в състав: Гала Ботева, Симона Захариева, Антония Пенева, Инна Иванова, Денислав Богданов се завърна също с две награди в категория вокални формации в трета възрастова група - първа награда с купа и диплом и наградата на детското жури за най-атрактивно изпълнение.  

Седемгодишната Кристина Неделчева от Габрово се бори в първа възрастова група с 50 деца, но направи впечатление на журито с емоционално изпълнение на песента на Крисия от детската Евровизия „Планетата на децата” и руска балада. Кристина получи втора награда и сребърен медал.

Инес Метева от Габрово бе удостоена със сребърен медал и втора награда във втора възрастова група, Антония Пенева от Севлиево получи трета награда в същата група.

Гала Ботева освен като член на групата „Upstream Voices Diamonds”, участва в конкурса и като солов изпълнител, по покана на главния организатор Иван Димов. Гала спечели втора награда и сребърен медал в трета група, а една от конкурсните й песни бе написана специално за нея от Валери Костов.

Сребърна медалистка в трета група стана и Симона Захариева, за която участието не бе лесно, тъй като излезе на сцената болна, но се мобилизира и успя да се справи перфектно с изпълненията си.

Изненадата в конкурса бе тринайсетгодишният севлиевец Цветозар Захариев, който участва за първи път на „Петнадесет лалета”. Цветозар успя да впечатли журито с уникално високия си тембър и силно сценично присъствие и заслужено  спечели трета награда и бронзов медал.

По покана на сдружение „15 лалета”, което бе награда от софийския национален конкурс „Път към славата” в конкурса участва и Ивета Петрова от Габрово, която бе отличена с втора награда.

„Много съм благодарна  на децата за техните постижения и за борбения им дух. Да впечатлиш журито, паралелно работещо в две зали, е все по трудно. В конкурса участваха над 450 деца и младежи от най-изявените вокални школи в страната. Някои певци са вече на изключително високо ниво, готови за големите сцени. На срещата с журито Мими Иванова сподели, колко минимални са разликите в техните оценки. Ако менторите в телевизионните формати присъстват на такъв силен конкурс, как ли биха си избрали участници между толкова добри деца?”, коментира Ценка Горалова.

Галерия Видима представя „Абстрактни настроения“ на Васил Тенев
Култура
Градската галерия открива изложба на Галина Тодорова
Култура
Читалището обявява поетичен конкурс "Аз, глас и съвест на епохата"
Култура
На сцената е балетната школа на НЧ „Развитие-1870”
Култура
Галерия "Видима" представя скулптора Красимир Яков
Култура
Втора награда и лауреатско звание за трио "Звън" от международен фестивал
Култура
София Филм Фест събира киноманите от 14 юли под открито небе
Култура
Певци от "Upstream Voices” - сред най-добрите в конкурса "Петнадесет лалета“
Култура
Детската трупа на Читалището спечели голямата награда от „Сцена край морето”
Култура
Да превърнеш дома си в изложба, а ти да станеш куратор. Възможно е
Култура
Читалището кани на два концерта - музикален и балетен
Култура
"Козият рог" представя Ловешкият театър в Дома на културата
Култура
Изложба "Георги Чапкънов през погледа на Иван Бакалов" се открива в Габрово
Култура
Трио "Звън" е отличено "за съхранение и разпространение на българската култура"
Култура
Мира Добрева представя "Столетниците - благословия или орисия"
Култура
Мира Добрева представи „Столетниците” пред севлиевци
Култура