Търсене

Урок по полицейска лична защита получиха децата от Детското полицейско управление

Урок по полицейска лична защита получиха децата от Детското полицейско управление

Носителката на черен колан в таекуондо инспектор Катерина Иванова показа техники за самозащита на малките полицаи, снимка: пресцентър на МВР

Поредното занятие в рамките на превантивната инициатива „Детско полицейско управление“ беше урок по лична полицейска защита. Инспектор Катерина Иванова обясни на четвъртокласниците от Основно училище "Христо Ботев“ в Севлиево, че всички полицаи преминават през курс за полицейска лична защита, чиято цел е служителите да предпазят себе си при задържане на правонарушители. 

Инспектор Иванова, която е носител на черен колан по таекуондо, започна урока с лека загрявка, след което запозна децата с основни техники за самозащита и водещи ударни техники с крака и ръце.

На малките полицаи предстои урок по пътна безопасност и посещение в Академията на МВР.

Изображение - 11879Урок от инициативата "Детска полицейска академия", снимка: пресцентър на МВР  

Ннационалната програма „Детско полицейско управление“ стартира в цялата страна през май 2016 г. по инициатива на Министерството на вътрешните работи. Идеите и темите, включени в нея, са дългосрочни и са предназначени за извънкласно обучение на деца от началните и прогимназиалните класове. С оглед реализирането на програмата бе сключено споразумение между МВР, МОН, Министерство на младежта и спорта, Министерство на правосъдието, БЧК, Български туристически съюз, Българска православна църква и Национално сдружение на общините в Република България. Целта на програмата е децата да получат знания, които да им помогнат да пазят своя живот и този на приятелите си, да придобият умения за справяне в трудни ситуации, да работят в екип, в който да изградят ценности, отговорност и дисциплина, чувство на справедливост и толерантност.

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.