Търсене

Утре изтича срока, в който ЦИК трябва да назначи Районната избирателна комисия на Габрово

Севлиево онлайн
Утре изтича срока, в който ЦИК трябва да назначи Районната избирателна комисия на Габрово

Утре, 12 август, е последният ден, в който Централната избирателна комисия трябва да излезе с решение за поименния състав на Районната избирателна комисия (РИК) в Габрово. 

Дотук се стигна, след като на състоялите се на 7 август консултации при областния управител партиите и коалиците не постигнаха съгласие по няколко пункта.

Не бе постигнато съгласие за председателското място в РИК Габрово. Адвокат Детелин Цонев бе предложен за председател от коалиция „Продължаваме промяната“, адвокат Мария Недева бе предложение на коалиция „ГЕРБ-СДС“. 

За двамата заместник-председатели също нямаше съгласие, след като бяха направени три предложения - адвокат Даниела Райкова, предложена от партия "Има такъв народ", инж. Мирослав Кокаларов от партия „Възраждане“ и адвокат Евгени Попов от партия ДПС.

Според квотното разпределение, направено в ЦИК, Районна избирателна комисия – Габрово ще има 13 членове, от които председател, двама заместник-председатели, секретар и 9 членове. Квотното разпределение е следното: 4 представители на коалиция „Продължаваме промяната“,  коалиция „ГЕРБ-СДС“-3 , ПП „Движение за права и свободи“ – 2 , по един член ще имат от „БСП за България“, „Има такъв народ“, „Демократична България - Обединение“ и „Възраждане“.  

 

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.