Търсене

Утре ще бъде представена "Черната книга на правителственото разхищение в България"-2021

Севлиево онлайн
Севлиево отново попадна в Черната книга на правителственото разх

Утре е официалното представяне на седмото издание от поредицата „Черна книга на правителственото разхищение в България“. Тази седма книга обхваща случаи на разхищение на публичен ресурс, за които разказват разследващи журналисти от цялата страна.  

Акцентът може да бъде видян в две посоки, пише в предговора с автор Георги Ганев. Първо, диапазонът от удобни извинения, благозвучни оправдания и конкретни практики по крадене на парите на гражданите се увеличава с годините, като най-фрапантният случай е създаване на изцяло паралелна реалност, нямаща нищо общо с никаква действителност от този свят.

При подбора на публикуваните в седмото издание на Черната книга продължава и тъжната традиция избраните за излагане в книгата материали всяка година да се избират между неприятно много кандидати. Един от новите акценти е колко бързо краденето се настрои към реалностите на глобална пандемия, посочва автора на предговора към изданието. 

И този път има продължения на някои истории, за които Черната книга писа предишни години. Един от тях е случаят с управителя на МБАЛ "Д-р Стойчо Христов", който през 2021 г. получи почетен знак "Севлиево" от името на лечебното заведение, което ръководи. 

Текстовете в тазгодишната Черна книга на правителственото разхищение може да видите тук.  

Два от включените текста в новото издание са с фокус Севлиево:

За да заблудим Европа, че ни е грижа за боклука

Срещу 90 хил. лв. Севлиево се отвори към гражданите, но само на хартия

И продължението на една история от 2019 г. - Извън закона, но законно Пламен Цеков управлява общинската болница в Севлиево

Събитието, на което ще бъде представено новото издание на Черната книга, ще се проведе във вторник, 01.02.2022 г. от 10:00 ч. до 11:10 ч. Поради КОВИД ситуацията в страната, то ще се излъчва изцяло онлайн, без възможност за публика на място.

Събитието ще се излъчи на живо на страницата на „Черната книга на правителственото разхищение в България“ във Фейсбук. За популяризиране на събитието е създадена и тематично събитие „Представяне на Черната книга на правителственото разхищение в България 2021“ във Фейсбук.

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!