Търсене

В 10 паралелки ще бъде тазгодишния държавен план-прием в гимназиите на Севлиево

Емилия Димитрова
Шест гимназии запазват статута си на училища с национално значен

Снимка на Wokandapix от Pixabay

По-малко от месец преди старта на кампанията по прием в гимназиите, "Севлиево онлайн" провери какви са възможностите на завършващите основно образование, ако изберат да продължат образованието си в Севлиево. Приемът тази година ще бъде в 10 паралелки в четири гимназии.

Обявените места в средните училища са 260, а завършващите основно образование по предварителни изчисления на Регионалния инспекторат по образование са 278. 

В СУ "Васил Левски" ще приемат в три паралелки. Едната е с профил "Математически" и в нея местата са 26, но разделени. Тринайсет от учениците ще изучават английски език, останалите - немски език. 

По същия начин са разделени и бъдещите ученици в профил "Природни науки". 

Третата паралелка в най-голямото общинско училище е в профил "Предприемачески" и е с изучаване на руски език.

В една паралелка ще бъде приемът тази година в Професионалната гимназия по транспорт и машиностроене в с. Градница. Профилът е автотранспортна техника, а местата, за които е обявен прием са максимално допустимите - 26. 

В Професионална гимназия по механоелектротехника "Ген. Иван Бъчваров" са обявили прием в четири паралелки. Едната от тях - "Машинен техник", е в дуална форма на обучение, т.е. учене и работа. Останалите са "Електротехник", "Техник на електронна техника" и "Техник на компютърни системи", всяка с по 26 обявени места. 

Професионална гимназия "Марин Попов" също обявява една паралелка в дулана форма на обучение - "Спедитор - логистик", и още една - "Техник на селскостопанска техника". Общият брой места в гимназията за новата учебна година е 52. 

Кампанията за прием в гимназиите започва с националното външно оценяване. Първият изпит е по български език и литература на 19 юни, вторият е по математика е ще се проведе на 21 юни т.г. 

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!