В битка за победа ученици мериха знания, бързина и сръчност

В празничните дни по повод 55 години от основаването на ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров” за пета поредна година учениците се изправиха пред предизвикателството да покажат със знания, че и „Ние обичаме България”. Това е наименованието на традиционната училищна надпревара, която се организира и реализира от Училищния ученически съвет.

В битката за знания участваха два отбора с по един представител от всеки клас. Капитан на отбор „Алфа“ бе Иван Сомлев от 12 А и участници Петър Георгиев, Драгомир Маринов, Игнат Георгиев, Айгюл Рашидова. На съперническия отбер, наречен отбор „Прима“, капитан бе Венцислав Колев от 11 Г клас и членове Айхан Антонов, Добромир Недялков, Мартин Матеев, и Магдалена Иванова.

Състезанието включваше четири кръга. В първи кръг – „Българино, знай своя род и език” участниците отговаряха на десет въпроса от българската история и литература. Във втори кръг, наречен от организаторите „В училище”, отборите трябваше да разкрият най-популярните отговори на три въпроса, зададени на 100 ученици от ПГМЕТ. В трети кръг отборите имаха отговорната задача да познаят имената на прочути българи, исторически събития, географски обекти.

Крайъгълният камък в състезанието бе четвърти кръг – „Бързи, смели, сръчни”. В него всеки отбор трябваше да премине през четири изпитания: за реши математическа задача, да попълни кръстословица на английски език, да покаже знания и практически умения при изчертаване и свързване на електротехническа схема и да премери сили в спортовете баскетбол и волейбол.

 Всяко от предизвикателствата бе разположено на различно място в сградата на училището - във физкултурни салон, кабинета по математика, кабинета по чуждоезиково обучение, работилницата.

Отборите стартираха едновременно по два различни маршрута, определени чрез жребий. Във всеки от кабинетите ги очакваха равностойни задачи и учител, който да възложи и оцени работата им. Играта бе за време, а всяка допусната грешка добавяше по 30 наказателни секунди за съответния отбор. Публиката в актовата зала на ПГМЕТ имаше възможност да гледа отборите в реално време от различните кабинети в училище.

Оспорваната надпревара завърши с достойни резултати и за двата отбора, с радост от победата и малко разочарование от това, че не всички са победители. Но всъщност всички спечелиха - положителни емоции и добро настроение, нови знания, приятелства и споделени мигове.

Утре е кулминацията в честванията на 55 години ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“ с поднасяне на венци пред паметника на ген. Бъчваров и концерт в Дома на културата.

 

Габрово е на четвърто място в страната по успех на матурата по БЕЛ
Образование
Започва кандидат-гимназиалната кампания, какво предстои
Образование
Седмокласниците на ПМГ в Габрово с най-висок успех на външното оценяване
Образование
Драгомир Денчев - лауреат националната олимпиада по техническо чертане
Образование
Нито една паралелка в гимназиите засега няма да бъде закрита
Образование
851 завършват 7 клас тази година в областта, 296 са в Севлиево
Образование
Излязоха резултатите от първото класиране за гимназиите
Образование
Стилиян Илиев получи наградата на бизнес сдружение "Севлиево 21 век"
Образование
И за трето класиране останаха незаети места в гимназиите
Образование
В гимназия "Ген. Иван Бъчваров" изпратиха випуск 2020
Образование
Абитуриентските балове в Севлиево ще бъдат на 27 и 28 юни
Образование
От името на Община Севлиево абитуриенти получиха почетни отличия
Образование
Заедно по време на изолация – един проект на клуб „New Lab“
Образование
"Техник на транспортна техника" - перспективи в ПГТ в с. Градница
Образование
Балът за прием в Математическата гимназия в Габрово е най-висок
Образование
Лятна академия на "Заедно в час" вече и в област Габрово
Образование