Търсене

В читалище "Развитие-1870": Нидал Алгафари представя романа си „Рано или късно”

В читалище

Нидал Алгафари ще представи последния си роман - „Рано или късно“, на 13 юни в Севлиево. Срещата е на 13 юни, от 17:30 часа, в камерната зала на Народно читалище „Развитие-1870”.

Нидал Алгафари доби популярност като автор с тетралогията „Боже, защо Господ лъже“, „Алах, милост нямаш ли“, „Любиш ли, ти Бог си“ и „Орисани да избираме“. Заради странните, според православните канони разбирания, които авторът защитава с книгите, те не бяха еднозначно приети от публиката.

Всъщност и четирите книги са изключително въздействащи, историята е вдъхновяваща, героите му са като йовковите - красиви, водени от силни страсти, езикът - богат, изказът - въздействащ. Дали от всичко това ще открием и в новата книга на Алгафари, предстои да разберем.

„Рано или късно” проследява любовта при двама персонажи, които преживяват три епохи – монархическа България, социалистическата ера и демократическата ни съвременност. Романът е базиран на действително случили се събития, преплетени в сюжетна линия, криволичеща между три периода – третото българско царство, опита за изграждане на социализъм и времето след разпада му. Романът разказва за неочакваната, но красиво случваща се любов между двама души, преминали през крайностите на омразата, но открили сродната си душа в залеза на житейския си път.

Героите в романа отказват сивотата на ежедневието, за да изживеят в пъстротата на цветовете последните си години. Достатъчно време са имали, за да мразят, а малкото им останало време го изживяват, впускайки се в море от любов.

         

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.