В Деня на Севлиево бяха връчени почетните отличия за 2021 г.
Празничното заседание на Общинския съвет - в ограничен състав, без гости, на разстояние и с маски, снимка: "Севлиево онлайн"

Васко Василев, вестник "Росица", МБАЛ "Д-р Стойчо Христов", "Медицински център-1-Севлиево" и Йордан Стойков са носителите на почетния знак "Севлиево" за 2021 г. Плакетите с отличието бяха връчени вчера вечерта на тържествено заседание на Общинския съвет, което заради обявените противоепидемични мерки се проведе в ограничен състав и без гости. 

Кои са носителите на отличието тази година

Васко Василев е художник, автор на 33 самостоятелни изложби, гостували в много български градове. Василев е известен със страстта си да рисува Севлиево и околностите, което се доказва и от заглавията на негови изложби: "40 пейзажа от Севлиево", "Църквите и манастирите в севлиевска община" и др. 

Васко Василев е директор на художествена галерия "Асен и Илия Пейкови" и на Музей на съвременното изкуство, към който отскоро е уреден и Музей на образованието. През 2021 г. той издаде илюстрована книга за традиционните носии в Севлиево и севлиевските села. 

За признанието Васко Василев благодари на семейството, приятелите си и Община Севлиево, снимка: "Севлиево онлайн"

Вестник "Росица" се издава от едноименното търговско дружество, общинска собственост. През 2021 г. вестникът отбелязва 135 години от първия си брой, което стана повод да бъде удостоен с почетния знак на Севлиево. 

Главният редактор на в. "Росица" Минка Минчева получи отличието от името на всички писатели, публицисти, краеведи и журналисти, без чийто труд в. "Росица" не би стигнал своето дълголетие, снимка: "Севлиево онлайн" 

МБАЛ "Д-р Стойчо Христов" е единственото лечебно заведение от този тип в общината и като такова на него се пада здравното обслужване на хората от над трийсет населени места. Отличието през 2021 г. болницата получава за усилията за справяне в условията на пандемията от Ковид-19. 

Управителят на МБАЛ "Д-р Стойчо Христов" получи почетния знак "Севлиево", снимка: Севлиево онлайн

"Медицински център-1-Севлиево" е общинско заведение за специализирана доболнична медицинска помощ, но това е само малка част от дейността му. В заведението се правят широк спектър от медико-диагностични изследвания, а в условията на извънредна епидемична обстановка Центърът гъвкаво реагира на новостите в диагностиката, проследяването и лечението на коронавирусната инфекция. Точно за начина, по който екипът се справи с предизвикателствата на Ковид-19 и заради грижата за здравето на пациентите, Центърът бе удостоен с почетен знак "Севлиево". 

Главният счетоводител на "Медицински център-1-Севлиево" Красимира Петрова получи отличието от името на екипа на Центъра, снимка: "Севлиево онлайн"

Йордан Стойков е кмет на Севлиево в периода 2005-2011 г. По време на неговото управление е направена реконструкцията на градския площад, художествена галерия "Асен и Илия Пейкови", изградени са Регионално депо за отпадъци и Градската пречиствателна станция. 

Йордан Стойков не присъства на церемонията по връчване на отличията. 

Само през юли 12 жени в Габрово са били жертва на домашно насилие
Общество
24 ноември е обявен за Ден на национален траур
Общество
"Коледа за всички" и къде в Севлиево са "елхите на доброто"
Общество
В търсене на истината развиваме имунната си система като граждани
Общество
Мадлен Алгафари и дъщеря ѝ Александра говорят за зависимостите в живота
Общество
Хиляди лева струва раздялата на градския оркестър с тубата и флейтата
Общество
„По всички правила“ – в Севлиево започна ремонт на току-що ремонтиран тротоар
Общество
Денят на Св. Архангел Михаил е ден на българската полиция
Общество
Осемнайсет мигранти задържа полицията край Трявна
Общество
До края на декември заявяваме данъчните облекчения за деца чрез работодател
Общество
Изключителен интерес към първия конкурс за комикс за пътна безопасност
Общество
Четвърта зима един държавен служител си играе с нас на руска рулетка
Общество
На проф. Надежда Драгова бе присъдена държавната награда „Св. Паисий Хилендарски“
Общество
Ремонтът на читалищния салон тече с пълна сила, за нова техника няма да има пари
Общество
Ремонт по севлиевски - първо се завършва, после се довършва
Общество
Мечката, която влизаше в дворове в габровския квартал „Бакойци“, е преместена
Общество