Търсене

В Дряново патрул спрял шофьор с 3.23 промила, още петима с алкохол и наркотици преспаха в ареста

Севлиево онлайн
Шофьор с над 2.5 промила спипаха на главна севлиевска улица

Илюстративна снимка на Miguel Ángel Ramón от Pixabay

На 25 септември, около пет часа призори, полицейски патрул в Дряново спира за проверка лек автомобил "Фиат Пунто". Зад волана е 46-годишен местен жител. При тестване за алкохол дрегерът отчита  3.23 промила. Мъжът отказва кръвна проба, задържан е за срок до 24 часа, а по случая е образувано бързо производство.

Два часа по-късно същият автомобил е спрян отново от полицейски екип. Водачът обаче е друг - 52-годишна жена от Плевен. Тя също е употребила алкохол. Дрегерът отчита 1.57 промила. И тя отказва кръвна проба. Задържана е в ареста, като срещу нея също е образувано бързо производство.

На 24 септември, около 17 ч., в село Гъбене е спрян за проверка “Рено Меган Сценик“, управляван от 59-годишен габровец. Той е третият установен да шофира, следх като е пил. Дрегерът отчита 1.56 промила, а мъжът е поредния, отказал кръвна проба. Съответно и той отива в ареста за денонощие и срещу него е образувано бързо производство. 

Статистиката на пияните и дрогирани в област Габрово не спира дотук. На 26 септември, около четири следобед в Севлиево е спрян за проверка 19-годишен жител на село Шумата, който държи в себе си свивка, съдържаща суха зелена листна маса, реагирала при полевия наркотест на марихуана.

Петнайсет минути по-късно е спряно и 18-годишно момиче от село Крушево. Тя също има в себе си марихуана. Двамата са задържани и срещу тях тече полицейско производство. 

За финал на черната статистика един случай от 23 септември в Севлиево. Около един и половина следобед в Районното управление получават сигнал за катастрофа в село Идилево. На място е установено, че 54-годишен мъж от Лясковец, извършвайки маневра назад с товарен автомобил е блъснал 59-годишен пешеходец. Пострадалият е настанен за лечение в МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ с фрактура на кости на таза, без опасност за живота. Водачът на товарния автомобил е дал положителен резултат за амфетамин. Пробата за алкохол е отрицателна. Мъжът е дал кръв за химически анализ. По случая е образувано досъдебно производство.  

В периода от 19 до 25 септември на територията, обслужвана от ОДМВР Габрово, се проведе специализирана полицейска операция, имаща за цел повишаване безопасността на движението по пътищата. В хода на акцията е извършена проверка на 1714 превозни средства и 1950 лица. Съставени са 83 акта и са наложени 399 глоби по фиш. 

Седем са установените водачи, шофирали след употреба на алкохол, един след наркотици и един е отказал да бъде тестван за наркотици. Установените неправоспособни водачи са 11. Санкционирани за неправилно изпреварване са 20 и 5 са отнели предимство на пешеходец.

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Извънредни парламентарни избори на 2 април 2023 г.