Търсене

В една от най-малките области у нас, Габровска, избирателите ще гласуват в 241 секции

Севлиево онлайн
Демонстрационна машина за гласуване е инсталирана в Севлиево

На територията на област Габрово тази неделя ще работят 241 секционните избирателни комисии. Най- много са сформираните секции в областния град- 122, а най- малко в община Трявна - 19.

В 82 секции в община Габрово гласуването ще се извършва машинно или с хартиена бюлетина, информира председателят на ОИК Габрово Мария Недева областният управител на Габрово на свиканата за целта среща в областната управа.

В 35 габровски секции гласуването ще е само с хартиена бюлетина. Четири са секциите в лечебни заведения, като те ще бъдат сформирани 48 часа преди вота. Предвидена е и една подвижна секция.

В 117 секции преброяването на гласовете ще бъде записвано на видео. Без видеозапис ще е преброяването в подвижната секция и секциите в лечебните завадения.

В община Севлиево има 70 секции, като две от тях са подвижни, съобщи председателят на ОИК Павлина Гатева. Две са предвидените секции за сформиране 48 часа преди вота в лечебни заведения, като е възможно да бъде сформирана само една.

Трявна е общината с най-малко секции - 19, като е предвидена още една, която да се сформира в лечебно заведение. В 15 от тях правото си на вот жителите могат да упражнят машинно или с хартиена бюлетина, поясни председателят ОИК Трявна Антоанета Иванова.

Избирателите от община Дряново ще гласуват в 27 секции, от които една ще е подвижна. Предвидени са и три секции, които да бъдат разкрити в специализирани институции, обясни Христина Петкова, председател на ОИК Дряново. В 14 секции гласуването ще се извършва машинно или с хартиена бюлетина.

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!