Търсене

В Габрово няма индийски и южноафрикански вариант на Ковид-19

В Габрово няма индийски и южноафрикански вариант на Ковид-19

Таблицата е изготвена от НЦЗПБ, скрийншот: "Севлиево онлайн"

В област Габрово до сега няма регистрирани случаи на Делта вариант на SARS-CoV-2, известен като индийски и на Бета вариант, известен като южноафрикански. Има един регистриран случай на британския вариант на вируса, известен като Алфа. 

Това става ясно от разпространено по-рано днес съобщение от националния център по заразни и паразитни болести. 

43 случая на Делта вариант (индийски) и един случай на Бета вариант (южноафрикански) са установени от НЦЗПБ чрез целогеномно секвениране. Анализирани са общо 95 клинични проби, при 93 от тях с установeни вирусни варианти с повишено значение за общественото здраве. Пробите са взети от пациенти с COVID-19 в периода 1-25 юни 2021 г. и са от 14 области на страната.

Три от лицата, при които е установен Делта вариантът на COVID-19, са починали.

Най-много са установените варианти в столицата, седем във Варна, шест в Кюстендил, по пет в Перник и Русе, по четири в Монтана и Плевен, три в Шумен, по два в Благоевград и пазарджик и по един случай има във Видин, Габрово и Пловдив. 

Със същото съобщение от Министерството на здравеопазването призовават българските граждани да подходят отговорно към собственото си здраве и това на своите близки, като изберат ваксината срещу COVID-19.

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!