Търсене
След консултации при областния управител в неделя

В Габрово партиите не постигнаха съгласие за състав на РИК, ще бъде назначена служебно

Севлиево онлайн
В Габрово партиите не постигнаха съгласие за състав на РИК, ще бъде назначена служебно

Консултациите за състав на РИК в Габрово завършиха без съгласие, снимка: Областна администрация

Партиите и коаллициите в Габрово не постигнаха съгласие за състава на Районната избирателна комисия, заради което тя ще бъде назначена служебно от Централната избирателна комисия (ЦИК).

На състоялите се вчера, 7 август, консултации при областния управител Кристина Сидорова не бе постигнато съгласие за председателското място в РИК Габрово. Адвокат Детелин Цонев бе предложен за председател от коалиция „Продължаваме промяната“, адвокат Мария Недева бе предложение на коалиция „ГЕРБ-СДС“. 

Направени бяха предложения за двамата заместник-председатели - адвокат Даниела Райкова, предложена от партия "Има такъв народ", инж. Мирослав Кокаларов от партия „Възраждане“ и адвокат Евгени Попов от партия ДПС. За секретарското място беше направено едно предложение - от коалиция „БСП за България“ предложиха Юлия Ненова. Тъй като нито една партия или коалиция не отстъпи от предложението си, съставът на РИК Габрово ще бъде определен от ЦИК. Според хронограмата за предстоящите на 2 октомври избори това трябва да стане до 12 август т.г. 

Районна избирателна комисия – Габрово ще има 13 членове, от които председател, двама заместник-председатели, секретар и 9 членове. Разпределението им по квоти е съобразно представителството в 47 Народно събрание и е следното: 4 представители на коалиция „Продължаваме промяната“,  коалиция „ГЕРБ-СДС“-3 , ПП „Движение за права и свободи“ – 2 , по един член ще имат от „БСП за България“, „Има такъв народ“, „Демократична България - Обединение“ и „Възраждане“. 

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.