Търсене

В Габрово разкриха схема за фалшиви Ковид-сертификати

В Габрово разкриха схема за фалшиви Ковид-сертификати

Бърз антигенен тест, снимка на Michael Kretzschmar от Pixabay

Престъпна схема за издаване на фалшиви сертификати за отрицателен резултат от бърз антигенен текст за Ковид, е разкрита в Габрово, съобщават от Областната дирекция на Полицията в града.

На 9 август т.г. полицейски служители от габровската дирекция на МВР са извършили претърсване в местна медицинска лаборатория, за която имало данни, че изготвя документи с невярно съдържание, а именно отрицателни сертификати от бързи антигенни тестове за Ковид 19. Според данните, с които полицейските служители разполагали, лицата, на които са издавани сертификатите, не са били реално изследвани.

В хода на проведените процесуално-следствени действия са иззети документация и техника, доказващи осъществената престъпна дейност. Установени са и множество лица, на които са издадени фалшиви сертификати, основно с цел пътуване зад граница или избягване на карантина.

Работата по изясняване на цялостната престъпна дейност продължава под надзора на Районна прокуратура-Габрово. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл.312 от Наказателния кодекс. Въпросният текст предвижда до две години лишаване от свобода или пробация за доказано виновните лица. 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!