Търсене

В шест села ще има балотаж - Батошево, Горна Росица, Кормянско, Крушево, Добромирка и Стоките

Емилия Димитрова
С 10% по-ниска избирателна активност към 17.30 ч., спрямо първия

С 105 гласа и без никаква конкуренция за пореден път Валентин Василев е новият стар кмет на с. Агатово

В с. Батошево много малко не стигна на Недьо Маринов (ГЕРБ) да се пребори за кметското място още на първи тур. При необходими 150 гласа за него гласуваха 146 избиратели, с което го изпращат на балотаж в неделя. Негов опонент ще бъде кандидатът на БСП Стефан Стефанов, който на първия тур получи 79 гласа. 

Село Буря има нов кмет - Катя Алексиева, кандидат на БСП, печели изборите там с 43 гласа от 84 гласували. За досегашния кмет Денчо Денчев, издигнат и този път от ГЕРБ, гласуваха 31 избиратели. 

Иван Борисов - дългогодишен кмет на с. Богатово, ще продължи да е кмет на селото. От 212 гласували в Богатово на 29 октомври, 128 го направиха за Борисов. 

В с. Бериево Тончо Тончев пак ще е кмет. 

В с. Горна Росица се очертава интересна битка - Магдалена Стоянова-Бенева (БСП за България) и Ценка Стоянова (ГЕРБ) имат по сто гласа след първия тур. На всяка от тях трябваха поне още 14 гласа, за да се реши изборът още вчера. Очевидно това ще стане идната неделя. 

Али Салиев още снощи е почерпил в с. Градница. Той е кандидат на ДПС и за него гласуваха 283 от 448 избиратели. Кандидатът на ГЕРБ Момчил Стойчев получи 165 гласа. 

Иван Дочев (ГЕРБ) печели изборите за с. Дамяново с 99 гласа от 185 гласували. 

В с. Добромирка предстои балотаж между Тихомир Ганев, издигнат от ГЕРБ и Тодор Маринов, кандидат на Земеделски народен съюз. 

В с. Душево кметът е избран на първи тур. Той е Добри Димитров, кандидат на ГЕРБ.

Малко не стигна на Момчил Спиров да се пребори за пореден мандат като кмет на с. Кормянско. Той получи  138 гласа от 303 пуснати в урната, което го изпраща на балотаж с Михаил Байчев (Земеделски народен съюз). 

В с. Крамолин спечели Любомир Василев (ГЕРБ).

В с. Крушево предстои балотаж между Айхан Ибрям (ДПС) и Христо Вълев (БСП за България). Резултатът за първия след първи тур е 128 гласа срещу 113 за опонента му. 

Цветан Власеев пак ще е кмет на с. Кръвеник. В с. Ловнидол Минко Буздрев (БСП за България) печели на първи тур срещу Ивелина Георгиева (ГЕРБ). 

В с. Малък Вършец вотът се реши на 29 октомври, Цанко Маринов е кметът там.

В с. Петко Славейков Азиз Дамазлиев (ДПС) е безспорен победител още на първи тур с 253 гласа срещу 55 за опонента му Есад Якубов (Земеделски народен съюз). 

Али Алиаджъ отново спечели категоричната подкрепа на своите съселяни от с. Ряховците и е кмет, избран с 425 гласа от 498 гласували. 

В с. Стоките Магдалена Тотева (БСП за България) е на балотаж с Георги Александров (Граждани за общината).

В с. Столът кмет ще е досегашният кметски наместник Любомир Майсторски. Досегашният кмет на с. Сенник Момчил Кънчев (Граждани за общината) печели на първи тур вота в селото с 290 гласа от 340 действителни бюлетини. 

В с. Хирево Христинка Генова (БСП за България) е избрана от първи тур, в с. Шумата пак ще кметува Байкал Тодоров (ГЕРБ). 

В деня на изборите стана ясно, че в единайсет севлиевски села гражданите нямат право да избират свой кмет. Дали това е заради решение на Общинския скъвет в Севлиево през 2019 г. или заради пропуски в изборното законодателство не стана много ясно, но е факт, че тези хора останаха без свой представител във властта там, където живеят. Или поне без да са си избрали свой представител, което е същото. 

 

 

 

 

 

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за кмет на община, общински съветници и кметове на кметства на 29 октомври 2023 г.