Търсене

В личния си свят допусна чрез стиховете си Ваня Маркова

В тържество на добротата, красивите думи, мъдростта и любовта си превърна представянето на стихосбирката "Докосни ме..."
Мария Бенева
В личния си свят допусна чрез стиховете си Ваня Маркова

Ваня Маркова с почитатели преди представянето на книгата й

На 4 ноември 2022 г. в елегантната и уютна обстановка на хотел „Севлиево Плаза“ се състоя представянето новата книга с лирика, „Докосни ме…“. на талантливата Ваня Маркова.

В препълнената зала, пред повече от 70 човека - приятели на Ваня и симпатизанти на красивите й стихове и творчески талант, тя представи откъси от лиричните си произведения и сподели кои са нейните музи, коя е нейната вяра, нейната надежда и нейната любов.  

Съвсем спонтанно, събитието се превърна в танц на изкуствата и среща на поколенията, а поводът беше  Ваня Маркова – забележителен талант, смела жена със силна душа, култивирала в себе си, едновременно мъдрост и момичешка дързост, смиреност и непримиримост, но никога незагубила обичта в човека и вярата в неговата доброта.

Притихналата публика имаше възможност да се докосне до най-личния свят на Ваня, която сподели, че Бог и доброто й дават Вяра; че нейна Надежда е доброто в хората, които ще променят живота и той ще стане красив, че отново Бог е нейната Любов, заедно с децата й и природата. Красотата на природата е и нейната муза.

Очарователните деца от танцовия ансамбъл „Мария“ на сдружение „Път към приключението“, внесоха радост и топлина със своите цветни хореографии, а в края на събитието бяха първите сред многото читатели, закупили книга, надписана от авторката и така занесоха в домовете си частица от сърцето и душата на Ваня.  Имаше и музика – елегантно изпълнение на цигулка на д-р Рунчев, духовно богата личност и близък приятел на Ваня Маркова.

Събитието се състоя с любезното домакинство на хотел „Севлиево Плаза“ и подкрепата на дневен център „Добрина“.

Впрочем датата за представяне не е случайно избрана – тогава през:

* 1783 г. Симфония № 36 на Волфганг Амадеус Моцарт е изпълнена за пръв път в Линц, Австрия.

* 1912 г. е първият смел опит на българите да преодолеят защитната линия на османската армия на подстъпите към столицата Константинопол.

* 1950 г. в Рим започва подписването на Европейската конвенция за защита правата на човека и основните свободи.

Голяма част от копията на книгата „Докосни ме…“ бяха продадени още по време на нейното представяне. Ако и вие желаете да я притежавате като ценна част от личната си библиотека или искате да зарадвате близките си в неповторим и оригинален подарък, в навечерието на най-светлите празници Рождество Христово и Нова година, можете да я закупите от сградата на център „Добрина“, Абаджийско училище, на адрес: Севлиево, ул. „Мара Гидик“, №17.

Всички средства от продажбата на „Докосни ме“ ще бъдат използвани за издаването на следващата книга на Ваня Маркова.  

Изображение - 11440  

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!