Търсене

В "Медицински център-1-Севлиево" подновяват имунизациите срещу Ковид-19

Севлиево онлайн
4 800 дози от ваксината на AstraZeneca пристигнаха днес у нас

Снимка: fernando zhiminaicela от Pixabay

От 14 юли в „Медицински център-1-Севлиево“ се подновява ваксинирането против Covid-19. Имунизациите ще се извършват всеки четвъртък, в кабинет 306 и след предварително записване.

Ваксинационният кабинет ще работи от 14 ч. Имунизациите - първа, втора или бустерна доза, са напълно безплатни, уточняват от центъра. 

Гражданите могат да получав повече информация на тел. 0675 9-66-93. 

Тази седмица Министерството на здравеопазването одобри препоръките на Експертния съвет по надзор на имунопрофилактиката относно прилагането и на четвърта доза (втори бустер) иРНК ваксина срещу COVID-19 при всички лица на и над 18 г., които желаят. Втората бустерна доза може да се приложи най-малко 4 месеца след първия бустер при лица, чийто завършен ваксинационен курс е с двудозова ваксина.

Втората бустерна доза иРНК ваксина е силно препоръчителна за хора с отлабен имунитет, при трансплантирани пациенти, които получават имуносупресивна терапия, при пациенти на хронична диализа, с онкохематологични заболявания, работещи в социални и здравни заведения и възрастни хора над 65 г.

Становището на Експертния съвет е във връзка с препоръката на Европейската агенция по лекарствата и Европейския център за превенция и контрол на заболяванията за осигуряване на възможност рискови лица от населението да получат четвърта доза (втори бустер) иРНК ваксина срещу COVID-19.

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за Народно събрание 2 октомври 2022