Търсене

В община Севлиево днес право на глас имат 31 315 избиратели

В община Севлиево днес право на глас имат 31 315 избиратели

от Емилия Димитрова

Днес избираме президент, вицепрезидент и народни представители. Изборният ден започна, всички избирателни секции на територията на област Габрово са открити и работят нормално, съобщават от Районната избирателна комисия в Габрово. 

В една секция, с номер 52, помещаваща се в сградата на ВиК Габрово, се е наложило вчера, след запечатване, да бъде отворено изборното помещение, заради това че представителят на „Сиела Норма” и членовете на комисията не са съставили и подписали протокол за предаване и приемане на машината за гласуване. Разпечатването е станало с разрешение на полицията и в присъствеието на повече от половината от членовете на комисията. 

Само двама членове на комисии тази сутрин не са се явили за началото на изборния ден.

В област Габрово днес право да гласуват имат 104 450 избиратели. В община Севлиево броят им е 31 315. Те гласуват в 67 избирателни секции. Образувани са и две секции в болници - една в Ковид-отделението на МБАЛ "Д-р Стойчо Христов" и една в Държавната психиатрична болница. 

На територията на избирателния район са образувани три подвижни избирателни секции - една за община Габрово и две за община Севлиево. 

В две подвижни секции ще гласуват поставени под карантина избиратели - една за Габрово и една за Севлиево. 

В трийсет секции в севлиевска община ще се гласува машинно, от тях шестнайсет са в селата на общината. В четири секции ще има по две машини за гласуване - в СБА, на първия етаж в МБАЛ "Д-р Стойчо Христов", в детска градина "Пролет" и в ж.к. "Митко Палаузов" бл. 21. 

Селата на севлиевска община, където ще се гласува с машини са Батошево, Горна Росица, двете секции в Душево, Градница, Петко Славейков и Ряховците и още в Добромирка, Кормянско, Крушево, Сенник и Шумата. 

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за кмет на община, общински съветници и кметове на кметства на 29 октомври 2023 г.