Търсене

В община Севлиево няма да спират уличното осветление, но може да има ограничения

Севлиево онлайн
В община Севлиево няма да спират уличното осветление, но може да има ограничения

Близо половин милион лева по-високи разходи за ток и природен газ очакват за отоплителния сезон от Община Севлиево. Бюджетът засега може да си позволи тази сума, но тя трябва да бъде компенсирана отнякъде, казва кметът на общината Иван Иванов, цитиран от общинския сайт. 

"За момента се справяме, но през годината ще трябва да направим за над 500 хил.лв по-малко разходи, което означава да съкратим дейности, хора, услуги и т.н.", прогнозира севлиевският кмет, като подчертава, че "ако ситуацията продължава да е такава и в бъдеще, без да има някакви компенсации, и ние ще стигнем до положението да правим ограничения”. 

Според казаното от Иванов пред декември 2021 г. Общината е платила 100 хил. лв. повече за ел. енергия и природен газ. За януари сметката за ток все още не е готова, но за газ е 180 хил. лв. 

Въпреки стряскащите цифри, към момента Общината се справя, защото до месец май 2022 година е действал договор за цената на електроенергията, с който те е в миналогодишния си размер. От тази гледна точка щетите от високите сметки не са толкова големи, колкото в общините, които нямат такива договори и са на свободния пазар с крайна цена на тока, която е безумно висока в момента, коментира кметът.  

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!