Търсене

В памет на човека, за когото спортът беше живот - четири отбора се състезаваха за купа "Стефан Тодоров"

Севлиево онлайн
В памет на човека, за когото спортът беше живот - четири отбора се състезаваха за купа

Внуците на Стефан Тодоров Константин и Катерина връчиха медалите и купата на победителите

На 17 юни спортна зала "Дан Колов" бе домакин на деветото имздание на турнир по баскетбол за купа "Стефан Тодоров". Турнирът се провежда в памет на спортния деятел и дългогодишен ръководител на спортна зала"Дан Колов" Стефан Тодоров.
 
Тази година в турнира се включиха четири отбора - "Old school" - Севлиево, "Чардафон" - Габрово, "Черешкъ" - Севлиево и "Гочита" - В. Търново. Изиграни бяха четири срещи, които донесоха истинска наслада и спортни емоции за състезателите, но и за публиката с красиви кошове, откраднати топки и висока резултатност от зоната на трите точки. 
 
Купа "Стефан Тодоров" тази година замина за Габрово, след като на финал отборът на "Чардафон" победи "Гочита" - Велико Търново.
 
Първата среща беше между отборите на "Old school" и "Гочита“. Срещата беше оспорвана и завърши с победа за отбора на Велико Търново. След това  един срещу друг се изправиха отборите на "Черешкъ“ и "Чардафон", победата взеха габровци.
 
На малкия финал за трето място играха "Old school" и "Черешкъ", Old school" се наложи и зае третото място във финалното класиране.
 
Изображение - 12373Четирите отбора, които играха за купа "Стефан Тодоров", снимка: СК "Раковски"  
 
Много емоционално бе награждаването на отборите. Купата и медалите връчи внукът на Стефан Тодоров Константин и внучката му Магдалина в присъствието на синовете на Стефан Тодоров. На трибуните бе и съпругата му Милка Тодорова. 
 
За най-добър реализатор в турнира беше определен Елизар Димитров от "Old school". Най-полезен състезател стана Виктория Цветанова от "Черешкъ", най-атрактивен състезател - Николай Василев от отбора на ,,Гочита”.
 
Турнирът се организира от спортен клуб по баскетбол "Раковски" и Община Севлиево.
 
 
Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!