Търсене

В Севлиево няма пациенти, чието състояние налага изследване за COVID-19

В Севлиево няма пациенти, чието състояние налага изследване за C

снимка: pixabay

Сред пациентите, настанени за лечение в МБАЛ "Д-р Стойчо Христов" в Севлиево, няма такива, чието състояние налага изследване за коронавирус. Това каза за "Севлиево онлайн" управителят на лечебното заведение д-р Пламен Цеков. Той обясни, че болницата има достатъчно маски за многократна употреба, в края на миналата седмица е направена нова поръчка. Няма недостиг на дезинфектанти. 

В момента в отделенията на заведението се лекуват пет пациенти с пневмонии, при трима от тях лечението било към края си. Има настанени пациенти с типични симптоми на грип, но при нито един не се говори за коронавирус, заради което не се правят изследвания, категоричен бе управителят.

До момента за коронавирус е изследвана само една пациентка, настанена в инфекциозно отделение, при която пробата за COVID-19 е била отрицателна. 

В болницата работи лекарка, завърнала се преди дни от Испания, за която "Севлиево онлайн" получи сигнал, че не е поставена под карантина и дава редовни дежурства. Д-р Цеков обясни, че въпросната лекарка е в отпуск, но се ангажира да провери случая. Една лекарка се е самоизолирала по свое желание, тъй като е била контактна с пациент с грип. 

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.