Търсене

В тазгодишните Red Dot Awards 2022 Ideal Standard е отличен с четири приза за изключителен дизайн за свои продукти

Отличията са за продуктите Tipo-Z, Linda-X, Joy Neo и Ceraplan-iX
В тазгодишните Red Dot Awards 2022 Ideal Standard е отличен с четири приза за изключителен дизайн за свои продукти

Удивителната мивка Tipo-Z на Atelier Collections е един от наградените продукти

С четири награди за продуктов дизайн беше отличен Ideal Standard на международните награди Red Dot – призове получиха три гами от дизайнерската колекция Atelier и новия смесител Ceraplan iX.

С хиляди участници от цял ​​свят наградата Red Dot е едно от най-големите световни състезания за дизайн. От създаването си през 1955 г., отличието Red Dot е желан международен печат за изключително качество на дизайна. Всяка година международно жури отличава продукти, които освен с изключителен дизайн, се отличават с функционалност и са интелигентни и иновативни.

Един от наградените продукти е Joy Neo - най-новото допълнение на Ideal Standard към Atelier Collections.

Изображение - 11127Joy Neo - най-новото допълнение на Ideal Standard към Atelier Collections  

Неокласическата естетика на продуктите идеално съчетават екстравагантност и скромност с геометрични форми и симетричен дизайн, които придават луксозна, фина елегантност. Гамата смесители се предлага в две различни покрития, разнообразие от модели и два стила на ръкохватката, с което Joy Neo насърчава творческото изразяване.

Високо признание от журито получи колекция Linda-X – вечна и елегантна гама от мивки и вани, прославящи емблематичната колекция Linda, представена за първи път през 1977 г.

Изображение - 11129Колекция Linda-X – вечна и елегантна гама от мивки и вани  

Фините, извити линии на гамата Linda-X са постигнати с иновативния материал Diamatec®, който разширява границите на керамиката, за да предложи тънки, но изключително здрави и издръжливи изделия. Резултатът е колекция, която прекрасно отговаря на нуждите на съвременния живот.

Удивителната мивка Tipo-Z на Atelier Collections е третият продукт, който беше награден. Внимателно изваяна в едно тяло от фина керамика, този уникален умивалник се отличава с монолитен силует и гладки преливащи повърхности, което го прави елегантен, открояващ се елемент във всяка баня.

И трите колекции са проектирани в партньорство с известното италианско дизайнерско студио Palomba Serafini Associati.

Иновативният хибриден смесител за мивка Ceraplan iX е четвъртият отличен с престижната награда Red Dot.

Изображение - 11128Иновативният хибриден смесител за мивка Ceraplan iX  

Усъвършенстваната технология на смесителя съчетава гъвкавостта и контрола на едноръкохватковия смесител за мивка с предимствата за хигиена и пестене на вода на безконтактния смесител. Специално проектирана да внесе технология без докосване в жилищните домове и хотелиерския сектор, колекцията Ceraplan iX постига красив баланс между иновативна технология и стилен дизайн, отговаряйки на нуждите на съвременния живот. Новата гама беше ексклузивно представена на тазгодишния Salone del Mobile в Милано и ще бъде пусната на пазара по-късно през 2022 г.

Наградените продукти могат лесно да се комбинират с продукти от други гами на Ideal Standard, за да осигурят цялостно решение за всяка баня чрез иновативния подход на марката Singular™. Разработен специално, за да опрости процеса на подбор, като същевременно вдъхновява креативността, Singular рационализира дизайна на баня за архитекти, дизайнери, търговци на дребно, търговци и крайни потребители.

По повод признанието Ян Петер Тевес, главен изпълнителен директор на Ideal Standard, заяви: „Радваме се, че изключителният дизайн на Ideal Standard отново получи признанието Red Dot. Нашите колекции Atelier, са насочени към насърчаване на процеса на създаване чрез обединяване на висока технология в производството и иновативен дизайн, за да позволят реализацията на вечни проекти. Чест е, че нашите продукти впечатлиха толкова уважавани съдии и спечелването на четири награди е изключително постижение.“

 

 

 

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за кмет на община, общински съветници и кметове на кметства на 29 октомври 2023 г.