Търсене

„Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя!“ - в ход е националната кампания на МВР

„Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя!“ - в ход е националната кампания на МВР

Снимка: ОДМВР Габрово

Традиционната акция на полицията  „Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя!“ е в ход и ще продължи до края на месец август, информират от пресцентъра на полицията в Габрово.

Целта на кампанията е по време на лятната ваканция да се обезпечи сигурността на децата като различни участници в движението. Затова в Областната дирекция на МВР  в Габрово е създадена организация за провеждането на специализирани полицейски операции, които ще са насочени към  неправилно движение на пешеходци, велосипедисти и водачи на други двуколесни превозни средства, в т.ч. и деца-водачи, управление на МПС от неправоспособни водачи особено лица до 18 г., както и контрол над използването на детски обезопасителни системи, обезопасителни колани и предпазни каски.

При установяване на велосипедисти над 12 г., които карат колелета по тротоари или пешеходни пътеки, както и при други установени нарушения на Закона за движение по пътищата от деца, ще се налагат санкции, предупреждават от полицията. 

Служителите от  Пътна полиция, полицейските и младши полицейските инспектори ще извършват проверки за установяване на собствениците на мотопеди и мотоциклети в малките населени места и ще вземат необходимите мерки, за да не се допуска малолетни или непълнолетни и неправоспособни да шофират или карат мотопеди. 

До началото на новата учебна година е в ход и акцията "безопасно лято". Една от нейните цели е в съботните дни след 23:00 ч. в населени места да се организират контролни проверки за ограничаване управлението на превозни средства след употреба на алкохол/наркотици или техни аналози, шофирането от неправоспособни водачи, както и с над допустимата скорост. При установяване на водач или пътник с невръчени електронни фишове ще се предприемат действия по връчването им, съобщават от МВР. 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!