Търсене

Валентин Бенев след успешния сезон 2023: Най-голямата победа е да победиш себе си

Валентин Бенев след успешния сезон 2023: Най-голямата победа е да победиш себе си

Валентин Бенев, снимка: личен архив

Шампион по класически културизъм на държавното първенство по културизъм, Карлово, трето място и бронз на Balkan Grand Prix Classic Physique class A в Румъния и четвърто на Balkan grand Prix Junior Classic Physique в София – това е равносметката в края на състезателния цикъл за 2023 г. за състезателя по културизъм Валентин Бенев.

Валентин и неговият треньор, Галин Коларов – едно от ембеламитчните имена в българския културизъм, многократен шампион, и носител на титли, чийто брой той сам се затруднява да изброи, стартираха успешен и продуктивен спортен сезон през м. септември 2023 г. Летящият старт беше даден на 17 септември, с участието на Валентин в Държавното първенство по културизъм в Карлово, провело се на 17 септември, където грабна купата за младежи в категорията класически културизъм за младежи до 75 кг.

Четвърто място, Валентин спечели на турнира Valahia Warriors Sibiu Classic Physique class A, провел се на 1 ноември в Румъния, Сибиу. Валентин се класира четвърти при мъжете, където беше и най-младият състезател. Спортното събитие е от висок ранг и в него участваха състезатели от Франция, Иран, Италия, Полша, Словения, Австрия и Германия.

Изображение - 12950Валентин - третият от ляво надясно  

Бронзът дойде на турнира Balkan Grand Prix Classic Physique class A, който се проведе в София на 7 октомври в залата на елитния хотел „Маринела“.

Ето какво казва и самия състезател в края на тазгодишния спортен цикъл:

„Приключвам този състезателен сезон със смесени чувства. За мен беше сезон, в който си направих важни равносметки. Успях да надградя, значително много от първото ми излизане през 2021. За пореден път излизам на състезания, на които съм най-малък (22 години), а в категорията ми са зрели мъже и то с опит и обеми. Но такива неща, не ме “мачкат” психически, а напротив.  Мотивират ме да бъда уверен, да побеждавам себе си, защото това е най-голямата победа! Нямам никакви намерения да спирам с това мое приключение. Обичам този спорт и тръпката, която той ми дава, както на мен, така и на близките!

Благодаря на хората, които писаха и се обаждаха. Бъдете здрави!“

Валентин Бенев  и неговия екип благодарят на Zona Fitnes и Мирослав Иванов за професионалната база, в която протече неговата подготовка.

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.