Търсене
Неофициално

Валентин Василев пак е кмет на Агатово, Тончо Тончев - в Бериево, балотаж в Крушево, Горна Росица и Буря (обновена)

Емилия Димитрова
Малко под 14 на сто е избирателната активност в област Габрово

Без съмнение Валентин Василев е новият стар кмет на село Агатово. Макар и да не се е произнесла Общинската избирателна комисия, резултатът е категоричен, тъй като Валентин Василев е единственият кандидат за кмет на селото. Той печели изборите през 2023 г. като кандидат на ГЕРБ, преди това е бил кандидат и на БСП.

С голяма сигурност Тончо Тончев, дългогодишен кмет на село Бериево от БСП, с идването на власт на ГЕРБ и от ГЕРБ, продължава да ръководи селото. Според неофициална информация на "Севлиево онлайн" Тончев печели от първи тур изборите в селото.

Христина Генкова (БСП за България) е новият кмет на с. Хирево. Тя печели изборите пред кандидата на ГЕРБ Йовко Косев.

На балотаж ще се реши кой ще е новият кмет в селата Крушево, Буря и Горна Росица.

В с. Горна Росица досегашният кмет Александър Генев отказа да се кандидатира за нов мандат. Днес в селото не успяха да си изберат кмет и това ще стане на балотаж идната неделя. Балотажът ще бъде между Магдалена Стоянова-Бенева, издигната от "БСП за България" и Ценка Петрова, номинация на ГЕРБ. Според източници на "Севлиево онлайн" разликата между двете след първия тур е два-три гласа в полза на кандидатката на ГЕРБ.

В с. Крушево досегашният кмет Илия Илиев също е отказал да се кандидатира за нов мандат. Там изборът ще се реши на балотаж след седмица, на отиват Христо Вълев (БСП за България) и Ивайло Кочев (ГЕРБ). 

И в с. Буря предстои балотаж между кандидатите на ГЕРБ Денчо Денчев, досегашен кмет на селото, и Катя Алексиева, издигната от "БСП за България". 

В с. Стоките Магдалена Тотева (БСП за България) е победител на днешния вот и новият кмет на село Стоките. 

 

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!