Търсене

Валери Митов: „БСП ще работи за социална и сигурна държава“

Парламентарни избори на 2 октомври 2022 г.
Публикацията е предоставена от предизборния щаб на БСП и се публикува съгласно договор
Валери Митов: „БСП ще работи за социална и сигурна държава“

Провеждате много срещи, господин Митов, какви са Вашите впечатления от настроенията на хората в областта?

Наистина, целият ни екип от кандидати за народни представители е на „терена“, за да е наясно дали посланията на БСП стигат до хората и каква е оценката за извършеното от партията в последното управление. Не сме изненадани, че нашите съграждани коментират положително повишаването на минималната работна заплата, пенсиите, парите за майчинство, безплатните детски градини и ясли, подпомагането на учениците от първи и осми клас. Така че, тези политики и ясната позиция на БСП за приоритетите в социалната сфера и безкомпромисната политика относно корупционните практики във взаимоотношенията с бизнеса, се приветстват от хората.

Господин Митов, на чия подкрепа ще разчитате по време на кампанията?

Ще оценя високо подкрепата от всеки един жител на областта, ще приема всяка добра идея. Разбрал съм, че много често най-добрите идеи се раждат в спор с опонентите, а най-верните решения може да подскаже един преминал през битките човек. Ще търся опита на старите и креативността на младите. Ще чуя всяко мнение, ще приема всяка критика или добра идея. Вярвам, че добрата политика е да караш хората всеки ден да избират между различни възможности, съзнателно да те подкрепят, а не от страх или нежелание да мислят.

Изображение - 11268  

Габровци, севлиевци, дряновци и тревненци са хора с буден, предприемчив и родолюбив дух и когато приех водачеството на листата, се замислих колко голяма е отговорността пред историята и съвремието на областта. Разчитам на тях.

На хората им омръзна да слушат голи обещания. Много беди се струпаха – ковид пандемия, инфлация, цени, доходи, бедност и неравенства.  Но мисля, че гражданското общество се пробуди и нищо не може да продължи по старому. Политиците трябва да сме способни да изразяваме това, което мисли обществото, и впоследствие да защитим интересите му според законите на държавата.

Очевидно е, че тези избори няма да са леки? На какво залагате в тази битка за Парламента?

Участвам в тези избори, за да спечеля доверието на хората, а не да победя някого. На всеки кандидат гледам сериозно и ще разчитам на позитивна, съзидателна и толерантна кампания, в която се подкрепят политики, а не се компрометират хора. В крайна сметка след изборите по-голямата част от кандидатите ще продължим да живеем в областта и животът ще ни срещне отново.

Изображение - 11266  

Трябва да отбележа, че този път влизаме в извънредните парламентарни избори от друга позиция, не от ролята на опозиция, а от позицията на партия, която е управлявала в коалиция, свършила е добра работа и е успяла да наложи и реализирала голяма част от програмата и предизборните си ангажименти. Дори и опонентите ни не отричат мощната социална програма (на стойност над 22 милиарда лева), която успяхме да реализираме - безплатни детски ясли и градини, увеличени пенсии, подкрепа на младите семейства чрез намалени данъци и увеличение на майчинството за втората година - това са неоспоримите факти.

Предлагаме и в бъдеще да продължи тази силна социална политика, като решение на проблемите на хората във време на криза и сериозна инфлация. Важна е цялостната политика по доходите и БСП ще работи за стабилно повишаване на доходите, за да не ги изяжда инфлацията.

БЕЗПЛАТНИТЕ ЛЕКАРСТВА ЗА ДЕЦА ДО 14-ГОДНШНА ВЪЗРАСТ.

БЕЗПЛАТНИ УЧЕБНИЦИ ЗА ДЕЦА ДО 12 КЛАС.

НУЛЕВ ДАНЪК ВЪРХУ ДОХОДИТЕ ОТ ТРУД ДО НАВЪРШВАНЕ НА 26 ГОДИНИ.

За икономиката, за фирмите и за бизнеса е важно да продължи компенсацията за тока, която ние заложихме и предоставихме на българската икономика и стигнахме до 250 лв. на мегаватчас до края на септември. В новия парламент ще сме неотстъпчиви, че подкрепата трябва да продължи, защото пари има.

ЩЕ НАСТОЯВАМЕ ЗА ТАВАН НА ЦЕНИТЕ И ЗАМРАЗЯВАНЕ НА ЦЕНИ НА ГАЗ, ПАРНО И ВОДА, И ПОЕМАНЕ НА РАЗЛИКАТА ОТ ДЪРЖАВАТА и за семействата и за бизнеса. Това е истинската подкрепа.

С програмата си, с предложенията си, със стъпките и действията, които "БСП за България" ще предприеме във всички области и особено в сферата на социалната политика, ще сме гарант, че защитата на българите ще е важен елемент от управлението на държавата в бъдеще.

Какво послание към жителите на Габровска област бихте изпратили?

Да вярваме повече, че от нас зависи да се решават проблемите в областта, да бъдем по-единни в името на общото ни бъдеще. 

На всички, които останахме в габровска област, ще кажа, че ако спечеля доверието им, ще дам всичко от себе си, за да върнем заедно достойния живот на област Габрово. Пожелавам на габровци, севлиевци, дряновци и тревненци да вярват в доброто! Има надежда и всичко зависи от нашия избор!

Изображение - 11267  

 

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ СА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!