Търсене

Във всичките си действия да се ръководя от интересите на гражданите на севлиевска община - новоизбраните кметове и общински съветници положиха клетва

Емилия Димитрова
Във всичките си действия да се ръководя от интересите на гражданите на севлиевска община - новоизбраните кметове и общински съветници положиха клетва

На крака пред клетвата да служат на хората, снимка: "Севлиево онлайн"

Днес новоизбраните кмет на община, кметове на кметства и общински съветници положиха клетва и я удостовериха с подписите си под клетвения лист. С това началото на мандат 2023-2027 вече започна.

"Заклевам се в името на Република България да спазвам Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководя от интересите на гражданите на севлиевска община" - тези думи изрекоха на глас избраният за четвърти мандат кмет на Севлиево Иван Иванов, двайсет и деветимата общински съветници и новоизбраните кметове в селата на общината. 

Изображение - 12923  

Първото заседание на новия Общински съвет откри областният управител Мария Башева. "Поздравявам ви за решението да участвате в обществения избор на община Севлиево", обърна се тя към избраните и им пожела да работят отдадено, безкористно и човеколюбиво за гражданите на общината. 

Председателят на Общинската избирателна комисия Павлина Гатева връчи лично на всеки удостоверението за избор. Първото удостоверение беше на новоизбрания кмет на община. 

Изображение - 12922Павлина Гатева връчи удостоверението за избор на кмета Иван Иванов, снимка: "Севлиево онлайн"  

Изпълняващият длъжността кмет по време на предизборната кампания Красимира Йорданова върна огърлицата - символ на местната власт на кмета Иванов като му пожела да работи с мъдрост и смирение. "С мъдрост защото различните процеси в обществения живот оказват влияние върху живота на всеки жител на общината, а смирението е израз на любовта към хората", обясни Йорданова. 

Изображение - 12932Красимира Йорданова предаде огърлицата - символ на местната власт, на избрания общински кмет, снимка: "Севлиево онлайн"  

Кметът Иван Иванов от своя страна благодари на всички, "които припознаха Севлиево като своя кауза" и подчерта, че днес повече от всичко е важно единението, защото "отговорността е огромна, когато става дума за благото на цялата община". Той пожела на новите общински съветници и кметове да бъдат "здрави, мъдри и всеотдайни, за да оправдаем доверието на хората". 

Веднага след това най-възрастният общински съветник Христо Христов от групата на "БСП за България" пое председателството на първото заседание, което имаше само една точка в дневния ред - избор на председател.

Повече за атмосферата от празничното първо заседание, вижте в галерията:

Изображение - 12913Областният управител Мария Башева и новоизбраният кмет на Севлиево Иван Иванов, снимка: "Севлиево онлайн"  

  Изображение - 12915Преди началото на заседанието Иван Иванов поздрави всеки от новите общински съветници и кметове, снимка: "Севлиево онлайн"  

Изображение - 12916Поздрав със Здравка Лалева, председател на Общинския съвет в последните два мандата, снимка:  

Изображение - 12917С Ердоан Узунов, председател на ДПС за област Габрово, снимка: "Севлиево онлайн"  

Изображение - 12920Светлана Георгиева и Михаил Йонков (в дъното), снимка: "Севлиево онлайн"  

Изображение - 12926Клетвата, снимка: "Севлиево онлайн"  

Изображение - 12928  

Изображение - 12929Клетвата, снимка: "Севлиево онлайн"  

Изображение - 12930Клетвата, снимка: "Севлиево онлайн"  

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за кмет на община, общински съветници и кметове на кметства на 29 октомври 2023 г.