Търсене

Вдъхновение в кадри и среща с „Животът” през обектива на Фотографски срещи Севлиево 2023 – „ИСТОРИИ В КАДЪР...”

Десислава Димитрова
Вдъхновение в кадри и среща с „Животът” през обектива на Фотографски срещи Севлиево 2023 – „ИСТОРИИ В КАДЪР...”

Събитията през обектива на Фотографски срещи Севлиево 2023 – „ИСТОРИИ В КАДЪР...” - тридневният фотомаратон, който за втора поредна година предизвика творчески дух и фотографска енергия, превърна се в притегателно място и център на фотографията с всеотдайност, ентусиазъм и професионални усилия.

Начало на събитията постави прожекцията на документалния филм за Явор Попов – доайена на българската рекламна фотография, в читалищното кино „21 век”. Уникална селекция в 50 кадъра представи изложбата Фотографски срещи Севлиево 2023 – „ИСТОРИИ В КАДЪР...”.

За участие тази година бяха изпратени 84 снимки на фотографи – любители и професионалисти от цялата страна. Избраните – 50 кадъра, са дело на участниците в изложбата Антоанета Обретенова, Божидар Генков, Боян Юруков, Валя Андонова, Владимир Пенчев, Вяра Армутлиева, Галя Йовкова, Дарина Петкова, Динко Терзиев, Екатерина Спасова, Елица Василева, Иван Удонджиев, Ивелина Чиприянова, Кирил Благов, Маргарита Дерменджиева, Марин Карастоянов, Милен Дребов, Михаела Иванова, Наталия Колева, Петко Атанасов, Петя Пастухова, Стойо Стоев, Съби Събев, Теодора Великова, Христо Иванов, Цончо Балканджиев. Интересна, многолика изложба, с лични вариации по темата в снимки на автори от цяла България, стоящи зад всеки кадър със своето име и история в него.

Изображение - 12823  

Фотографски уъркшоп на открито – снимане по групи, беше ключов акцент в програмата на Фотографски срещи Севлиево 2023 през съботния празничен Ден на града, фестивала на тиквата и есенния панаир.

Запечатаните чрез обектива интересни и впечатляващи кадри на участниците любители и професионалисти фотографи, с уникални моменти от празничната фиеста в Севлиево, предстои да участват в онлайн фотоконкурс. Изпрати своите уникални кадри и ти! Могат да участват само фотографии, заснети в периода 13-15 октомври 2023 г. Финалната селекция от снимки, подбрана анонимно, ще участва в онлайн фотоизложба с най-добрите кадри от конкурса. Творбите трябва да изпратите в цифров вид на имейл: chitalishte_razvitie@abv.bg, като допълнителната информация за фотоконкурса може да намерите на фейсбук страницата и сайта на НЧ „Развитие-1870”. Фотомаратонът Фотографски срещи Севлиево 2023 – „ИСТОРИИ В КАДЪР...” продължава… „Включи се и ти и изпрати своите фотографии!”, приканват организаторите.

ТОП събитието във Фотографски срещи Севлиево 2023 беше срещата с „Животът” на носителя на фотографския „Икар” доц. Петър Абаджиев.

Доайенът на българската фотография беше специалният гост в тазгодишния форум. Уникална селекция с кадри – „От архива на НСФА”, е подредена в Синята галерия на Народно читалище „Развитие-1870”. Почетният член на Асоциацията на професионалните фотографи доц. Абаджиев представи и албума със специално селектирани авторски снимки „Животът”. Книгата, колекционерско издание с изящна изработка, формат 28 х 28 см, твърди корици и пълноцветен печат, в обем от 180 страници, съдържа най-доброто, заснето чрез обектива на доц. Абаджиев. Председателят на Фотоклуб „Севлиево” Антоанета Обретенова поднесе комплименти от организаторите на гост фотографа и верния клубен съмишленик и партньор Юрий Трейман – председателя на Национално сдружение Фотографска академия „Янка Кюркчиева“. След откриването на изложбата, доц. Петър Абаджиев разказа за най-голямата си страст – фотографията, в задушевен и вдъхновяващ разговор на по чаша вино в приятна компания.

За финал на Фотографски срещи Севлиево 2023 – „ИСТОРИИ В КАДЪР...” – фотомаратона, вдъхновен от фотографията, в неделния ден, участниците разгледаха кадри от снимането на открито по групи, селектираха за участие в онлайн изложба, споделиха опит, впечатления, страсти и нови идеи за изданието догодина. Равносметката – фотографията има своето достойно място в сърцето на Северна България, тя е философия – страст, изкуство – послание и вдъхновение!.

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!