Търсене

Вдигнаха заплатите на кметове и наместници в Севлиевско

Вдигнаха заплатите на кметове и наместници в Севлиевско

С по-високи заплати ще са от тази година кметовете на села и кметски наместници на територията на община Севлиево. Увеличението е средно с около 10%. 

820 лв., вместо досегашните 750 лв. става основното възнаграждение на кметовете на селата Батошево, Градница, Душево, Петко Славейков, Ряховците и Шумата. 

720 лв. стават заплатите на кметовете на Агатово, Бериево, Богатово, Горна Росица, Дамяново, Добромирка, Кормянско, Крамолин, Крушево и Сенник. Техните досегашни заплати бяха 650 лв.

Срещу 660 лв. ще се подпидват на месец първите хора в селата Буря, Градище, Идилево, Кръвеник, Ловнидол, Малък Вършец, Стоките и Столът.

Кметските наместници на Младен, Млечево и Търхово ще получават от тази година 600 лв. основна заплата, 400 лв. е възнаграждението на наместника на Хирево. 

Предложението за увеличение на заплатите на кметове и наместници бе гласувано с пълно единодушие от общинските съветници на вчерашното им редовно заседание. Във времето за обсъждане Петинка Михайлова /Коалиция Избирам Севлиево/ попита защо заплатите на кметовете на Буря и Бериево са различни, след като жителите в двете села са почти еднакви. "Няма да си мисля, че е защото кметът на Бериево е избран с листата на ГЕРБ, а кметът на Буря е от друга листа", каза тя. /б.ред. кметът на Буря и издигнат от БСП/. "Отнасям се с уважение към всички кметове, увеличението е на база досегашните възнаграждения и е пропорционално", отговори кметът Иван Иванов. 

Не бе прието предложението на Николина Николова да се дават по 10 лв. на онези кметове, на които се налага в почивни дни да връчват призовки. Изискването е заложено в последните промени на Гражданско-процесуалния кодекс, където кметовете и наместниците имат ангажимент да връчват съдебни призовки и това трябва да стане до три пъти, ако не открият лицето, като едно от посещенията в дома на призования трябва задължително да е в неприсъствен ден. 

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!