Търсене

Вдигнаха заплатите на кметовете на села

Вдигнаха заплатите на кметовете на села

С по-високи заплати ще бъдат от февруари кметовете на селата в община Севлиево. Увеличението бе одобрено на заседанието на ОбС в последния ден на януари. С най-високи заплати и след увеличението ще бъдат кметовете на Градница, Батошево, Петко Славейков, Ряховците, Душево и Шумата. Техните основни възнаграждения стават 750 лв. месечно, вместо досегашните 700 лв.

Втори по основна заплати, с по 650 лв. месечно, стават кметовете на селата Агатово, Бериево, Богатово, Горна Росица, Дамяново, Добромирка, Кормянско, Крамолин, Крушево и Сенник.

С най-голямо увеличение са кметовете на Буря, Идилево, Кръвеник, Ловнидол, Малък Вършец, Стоките, Столът и Хирево, чиито основни месечни възнаграждения стават 600 лева.

Новите кметски заплати бяха гласувани така, както бяха предложени от администрацията. Съветниците не приеха предложеното от Йордан Стойков още по-високо увеличение, с 35%, с колкото е нараснала минималната работна заплата от 2015 г. досега. Той изчисли, че 15 000 лв. на година ще бъдат достатъчни да се увеличат заплатите вместо с 15%, както предлагат от Общината, с 35%, както предлага той. На което кметът отговори, че такива са възможностите, но по-добре по-малко увеличение, отколкото да минат на четиридневна работна седмица, защото няма пари да им се плати за петдневна, както е било през 2011 година. Стойков не отговори.

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!