Търсене

Веган бонбони с тиква и тиквен кухин с парченца захаросани плодове и шоколадови капки - не е "Мастър шеф", в училище ги приготвиха

Инициативата е „Кулинарни рецепти от старите тефтери на баба“
Веган бонбони с тиква и тиквен кухин с парченца захаросани плодове и шоколадови капки - не е

Накрая всички са доволни, снимка: ПГМЕТ

Веган бонбони с тиква и тиквен кухин с парченца захаросани плодове и шоколадови капки е резултатът от съвместното готвене на ученици, техни баби, бивши учителки. Инициативата е по национална програма „Заедно за всяко дете“ - Мост между поколенията и е наречена „Кулинарни рецепти от старите тефтери на баба“.

Макар в старите бабини рецепти със сигурност да не е имало веган бонбони с тиквен кухин, целта на мероприятието беше постигната - да сближи и покаже неразривната връзка между поколенията в областта на кулинарията, културата и духовния живот, или иначе казано как рецептите от бабините тефтери се предават на поколенията, и как по-младите могат успешно да осъвременят това, което има в тефтера с кулинарни рецепти на баба. 

Заедно с дамите от клуб на пенсионера "Юг" момичетата и момчетата от Професионалната гимназия по механоелектротехника "Ген. Иван Бъчваров" се учиха да месят, точат и оформят тесто, от което по-късно излязоха и здравословни бонбони.

В месеца, в който Севлиево празнува Празниците на тиквата, напълно естествено беше в концепцията на рецептите централно място да заеме тиквата. Крайният резултат от кулинарното събитие беше дегустиран от всички, а одобрението им беше неподправено и гарнирано със задоволство от постигнатото в кухнята. 

За емоционалните кулинарни часове от учелището благодарят на гостоприемните домакини – Маргарита Стефанова, Павлина Дончева, Милка Савчева, Еленка Христова и Емилия Петрова, които предадоха с любов своя кулинарен опит на младите хора. 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!