Венцислав и Христо избраха "Раковски" пред големите грандове
Венцислав и Христо Христови с треньора Ивайло Досев

Братята Венцислав Христов и Христо Христов предпочетоха да се състезават за севлиевския клуб по самбо и джудо "Раковски" и загърбиха по-апетитни предложения на провелия се на 17 февруари в столичната зала „Универсиада“ Държавен личен шампионат по джудо за младежи и девойки. Спортната надпреварат премина с участието на 48 джудо-клуба от цяла България с общо 371 състезатели.

Венцислав и Христо са бивши състезатели на столичния клуб по джудо ЦСКА, а миналата година завършиха спортното училище "Ген. Владимир Стойчев"

Отборът на СК "Раковски" участва с двамата братя Христови. В категория +100 кг Венцислав Христов спечели сребърен медал, а Христо Христов завоюва бронзово отличие в същата категория. Двамата братя допуснаха загуба единствено от представителя на "Локомотив" София, който стана шампион в категорията. Венцислав и Христо са бивши състезатели на столичния клуб по джудо ЦСКА, а миналата година завършиха спортното училище "Ген. Владимир Стойчев", напомнят от севлиевския клуб и благодарят на двамата спортисти, че предпочетоха да се състезават за родния си клуб, макар да не са липсвали апетитни предложения от други столични грандове. 

При девойките младша възраст Преслава Данева спечели сребърен медал в кат. 63 кг.

На следващия ден, 18 февуари, се проведе Държавният личен шампионат по джудо за  юноши и девойки младша възраст. В него се включиха 53 клуба с 307 състезатели. Пет деца защитаваха честа на клуб "Раковски" Севлиево в надпреварата.

При девойките младша възраст Преслава Данева спечели сребърен медал в кат. 63 кг. При юношите младша възраст Радислав Симеонов отново бе на висота и само малшанса не му позволи да стане държавен шампион. Състезателят ни завоюва сребърен медал сред огромната конкуренция и 6 оспорвани схватки в кат. 38 кг. В същата категория другият наш представител Христо Илиев зае 9-то място.

В категория 34 кг Цанко Станев достигна до 7-ма позиция. Последният наш представител  Марко Марев в кат. 42 кг се класира на 13-то място. 

От спортния клуб благодарят на родителите на спортистите за подкрепата, която дават на децата, но и на "Дженерали застраховане" АД  и  г-н Момчил Кънев - управител на "Никипласт-М" за финансовата подкрепа.  

Отварят залите за спортуващи, но само за тренировки, без публика
Спорт
Сребро и бронз за Севлиево от международния турнир „Гладиатор“
Спорт
След дълга спортна „ваканция“ по принуда, успехи за плувците
Спорт
Четирима джудисти донесоха четири медала от турнир за деца
Спорт
Тази вечер награждават най-добрите спортисти на 2019 година
Спорт
Сребърен и бронзов медал завоюваха джудистите в Панагюрище
Спорт
Бронз за Боян Ботев на ултра крос триатлона в Приморско
Спорт
Стоичков показва Златната топка в Габрово на 17 декември
Спорт
Най-добрите в спорта през 2019 г. станаха "Спортист на годината"
Спорт
Хакан Халми остава състезател на МСК Севлиево и през 2020 г.
Спорт
Зали за тенис и бойни спортове правят в Габрово по "Красива България"
Спорт
Сенсей Тотев: Здравето на децата ни отива в канала
Спорт
Осемдесет плувци се включиха в областна надпревара
Спорт
Петър Петров излезе на пистата във Франция с комоцио
Спорт
Мач по шахмат с живи фигури изиграха в СУ „Васил Левски“
Спорт
Много емоции в сините коридори за водните ни спасители
Спорт