Веско Мичев с квота за световното по колоездене
снимка: КК "Янтра - Исполин", Веско Мичев е вдясно

Севлиевецът Веско Мичев взе квота за световното първенство по колоездене, стана ясно след изключителното му представяне в тридневното състезание Cyprus Gran Fondo като част от отбора на "Янтра - Исполин". Състезанието, което е част от календара на Световният колоездачен съюз, се проведе в Кипър, бе в три дни и включваше три етапа, които се проведоха между 24 и 26 март, а на старт застанаха състезатели от целия свят.

Етап 1 е бе 28.6 км. индивидуално бягане по часовник. Веско Мичев записа време 43:51:610, което му отреди 10-то място, с изоставане 2' от топ 3. Първи в групата се класира Jasper Carpaij (Дубай) с време 38:12:600

На 25 март се проведе етап 2, който бе и първи в дисциплината общ старт с дължина от 89 км. Веско Мичев се представи отлично и завърши на второ място, като пред него остана единствено победителят от етап 1, Jasper Carpaij (Дубай). Веско направи разлика от близо 5' на третия в етапа, което му даде отлични шансове да атакува първите 3 места в генералното класиране. 

Последният етап бе от Pafos до Tsada. Общ старт, с дължина 63 км и доста предизвикателни изкачвания. Веселин Мичев и Jasper Carpaij (Дубай) повториха класирането от етап 2 - второ и първо място, което означаваше, че Carpaij печели генералното класиране, а състезателят на "Янтра-Исполин" се класира на изключителното второ място в генералното класиране.

Така след три дни битка по кипърските шосета нашите състезатели извоюваха три втори места в отделните етапи, второ място в генералното класиране и взеха две квоти за Световното първенство във Франция.

Веско Мичев е на 40 години, от Севлиево, работи в завода за санитарна арматура на „Идеал Стандарт-Видима“, на смени. Женен е и има син на 4 години.  С колоездене се занимава от 2002 година като хоби.

 

Сенсей Тотев: Здравето на децата ни отива в канала
Спорт
Сребърен и бронзов медал завоюваха джудистите в Панагюрище
Спорт
Най-добрите в спорта през 2019 г. станаха "Спортист на годината"
Спорт
Тази вечер награждават най-добрите спортисти на 2019 година
Спорт
Петър Петров излезе на пистата във Франция с комоцио
Спорт
Осемдесет плувци се включиха в областна надпревара
Спорт
Единайсет медала донесоха плувците от турнира „Водно конче“
Спорт
Хакан Халми остава състезател на МСК Севлиево и през 2020 г.
Спорт
Отварят залите за спортуващи, но само за тренировки, без публика
Спорт
Шест медала спечелиха плувците ветерани
Спорт
Клубът по самбо и джудо стана отборен първенец в турнир в Елена
Спорт
Мач по шахмат с живи фигури изиграха в СУ „Васил Левски“
Спорт
Сребро и бронз за Севлиево от международния турнир „Гладиатор“
Спорт
Зали за тенис и бойни спортове правят в Габрово по "Красива България"
Спорт
Стоичков показва Златната топка в Габрово на 17 декември
Спорт
Много емоции в сините коридори за водните ни спасители
Спорт