Търсене

Виана и Мария от "Upstream Voices” завоюваха награди от международния фестивал "Кръстопът на музите“

Виана и Мария от

Виана Колева с Хайгашот Агасян, снимка: Илиян Гъбенски

Деветгодишната Виана Колева от Севлиево и Мария Илиева на 12 години от Габрово се завърнаха с медали след успешно участие в международния софийски фестивал "Кръстопът на музите“. Организатори на събитието са софийското читалище "Св. св. Кирил и Методий 1924“ и АРТ компания "Нови звезди“.

Тазгодишният фестивал се провежда за осемнадесети пореден път, посреща 480 изпълнители на възраст от 5 до 40 години от 33 населени места от България и международна делегация от Италия.  

От 21 до 23 октомври 2022 г. вокални солисти, дуети, групи и хореографски състави се състезаваха паралелно в няколко зали в столицата при различно жури, а в неделя, 23 октомври, бе организиран парад на участниците. Всички преминаха по булевард "Витоша“ до Национален дворец на културата/ НДК/ , където в зала номер 11 се проведе гала-концерта на победителите и награждаването им.             

Талантливата и лъчезарна Виана Колева, солистка на вокална формация "Upstream Voices” с вокален педагог Ценка Горалова, спечели златен медал във втора възрастова група, направление "световен хит“ за брилянтното си изпълнение на песента "Арлекино“ от репертоара на Алла Пугачова. Лично Хайгашод Агасян, който бе и председател на журито, поздрави малката певица за артистичното и атрактивно предствяне на песента, за което тя получи четири десятки - максилалната оценка от четиримата представители на оценяващия екип.

Виана получи и сребърен медал в направление "песен на роден език“ за песента "Вълшебен ден“, популярна с представянето на Лидия Ганева на детската Евровизия - 2016 г., както и покана за участие в Международния фестивал за вокално изкуство ,,Рига-симфони“ 2022 в Латвия през месец декември.

Мария Илиева се завърна с два сребърни медала и дипломи в две направле-ния - "песен на роден език“ и "световен хит“.

Изображение - 11427Мария Илиева, снимка Илиян Гъбенски  

Гласовитата габровска звезда бе най-малка в трета възрастова група (12-14 години), но успя да впечатли международното жури с председател Етиен Леви. Мария бе много емоционална с прекрасна музикална фраза в изпълнението си на песните $Дошъл назаем“ из репертоара на Християна Дънкова и популярния хит на Бритни Спиърс $Baby, one more time”.

"Радвам се на успехите на децата, постигнати с много труд, желание и амбиция. Много са щастливи, защото са се забавлявали, направили са впечатление, успели са да се борят и без присъствието на госпожата. Пожелавам на всички малки и пораснали певци крепко здраве, търпение и покоряване на нови конкурсни и концертни подиуми“, сподели по повод успеха на своите момичета Ценка Горалова.

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!