Търсене

"Викинг-2008" участва с двайсет състезатели в турнира "Спартак" в Сандански

С дефиле на участниците беше открит турнира

Над 700 плувци от България, Турция и Северна Македония взеха участие в седмото издание на Международния плувен турнир „Спартак“, който се проведе в Сандански от 12 до 14 май. . Организатор на надпреварата на 50-метровия басейн в парк „Свети Врач“ бе Плувен клуб „Вихрен“.

Отборът на Спортен клуб „Викинг 2008-Севлиево“ беше представен отлично от 20 състезатели.

В група Е (род.2009 - 2010 г.) стартираха Яна Петкова, Виктория Иванова, Теодора Ножарова, Момчил Баев и Иван Пенчев. С най-добри лични постижения във всички свои стартове Яна убедително спечели златен медал в една от най-трудните плувни дисциплини - 200 м бътерфлай. В старта на 100 м бътерфлай тя затвърди успеха си със сребърното отличие.

Съотборникът й Момчил Баев в много голяма конкуренция успя да грабне бронзовите медали на 50 и 100 м бруст с най-добри лични постижения. Виктория Иванова с успешни стартове на 50 и 100 м св. стил успя да изпълни поставената задача, като покри нормативите на Българската федерация по плувни спортове за участие в Държавните първенства.

За Теодора това бе първо състезание от такъв ранг. Състезателката плува най-успешно в дисциплината 100 св. стил и достигна до 22-ро място в класирането. Иван Пенчев бе на стотни от почетната стълбичка в старта си на 50 м бътерфлай и заслужено се класира на престижното 6-то място. С подобрени лични резултати на 50, 100, 200 св. стил състезателят затвърди отличното си представяне.

Изображение - 12209Отборът на "Викинг-2008"  

В група F (2008 и по-големи) за отбора стартираха Теодора Христова и Мария Василева. Теодора плува най-добре в дисциплината 50 м гръб като се класира на 8-мо място. В същата дисциплина Мария Василева достигна до 10-то място на 50 м гръб.

Във възрастова група D (род. 2011-2012 г.) за отбора на "Викинг 2008" плуваха Анна Христова, Християн Митев, Павел Петров и Мартин Ангелов. Най-успешно се представи Християн Митев, който с най-добър личен резултат се класира на 8-мо място в дисциплината 50 м св. стил. Мартин Ангелов успя да покрие успешно норматива за участие в Държавно първенство в дисциплината 200 м св. стил. Павел бе най-успешен на 50 м гръб, където се класира на 12-то място с най-добър личен резултат. Анна Христова значително подобри личните си постижения в дисциплините 100 и 200 м бруст и успя да се класира на 11-то място.

За радост в група С (род. 2013 г.) за отбора на Викинг 2008 стартираха 9 състезатели. За някои от тях това бе първо голямо състезание, При момичетата стартираха Александра Събчева, Ивелина Ножарова, Теодора Христова и Йована Петрова. Много добри стартове направиха малките плувкини. Александра Събчева се класира на 5-то място в дисциплината 100 м бътерфлай. Съотборничката й Ивелина Ножарова плува най-добре на 50 м бруст и се класира десета. В същата дисциплина успешно финишираха Йована Петрова и Катерина Христова ,класирали се съответно на 11-то и 12-то място.

В щафетата 4 х 50 м св. стил момичетата финишираха шести. В същата възрастова група при момчетата стартираха Благовест Георгиев, Йоан Чолаков, Самуил Донев и дебютантите Георги Йонков и Теодор Любомиров. На 50 м бътерфлай Благовест се класира на 11-то място, Георги заслужи до 14-то място, а Теодор достигна 18-то място.

В дисциплината 50 м бруст Йоан беше най-убедителен, постигна най-добър личен резултат и заслужено се класира на 10-то място. В същата дисциплина Самуил достигна до 14-то място в класацията. В щафетното плуване момчетата се класираха седми. 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!