Виктория Панайотова получи наградата си на официална церемония в AUBG
Виктория Панайотова с преподавателката си по английски език Даниела Христова, снимка: СУ "Васил Левски"

На 15 февруари 2020 г. в Американския Университет в Благоевград (AUBG) се проведе официалната церемония по награждаването на победителите от Десетото юбилейно национално състезание по творческо писане на английски език.

В силна конкуренция Виктория Росенова Панайотова от 7А клас на СУ "Васил Левски" в Севлиево се класира на трето място в състезанието и заедно със своята преподавателка по английски език Даниела Христова присъстваха на официалната церемония по награждаване на победителите. Съчиненията на класираните от първо до трето място ще бъдат публикувани на сайта на състезанието, за да могат да бъдат прочетени от всички настоящи и бъдещи участници, както и от други любители на английския език и творческото писане.

Преди церемонията Виктория и преподавателката й по английски език разгледаха кампуса на Американския университет и участваха в семинар по творческо писане с проф. Майкъл Коен.

За учениците и техните учители беше организирана официална вечеря, по време на която наградиха двайсет и един финалисти от 6 до 12 клас. Едно от есетата, което събра най-много гласове, беше избрано за текст на песен, която ще се излъчи по музикалната телевизия ММ. 

Виктория (вляво) преди да получи своя сертификат, снимка: creativewriting-bg.com

Състезанието се организира и провежда от Фондация Корпус за образование и развитие Корплюс, с подкрепата на Посолството на САЩ в България, Британски съвет, Музикална телевизия ММ и в партньорство с Министерството на образованието и науката. Тази година в него се включиха над 3300 ученици от 6-12 клас от 147 училища в страната.

Състезанието е създадено, за да насърчи българските ученици да мислят творчески, пишат и се забавляват на английски език. Разделено е по възрастови групи, а темите са различни.

В деня на училищното състезание в рамките на един час участниците пишат на английски език по една от зададените интересни теми (напр. „Къде отива океанът?“ „На една усмивка разстояние“, „Животът е твърде кратък, за да нося скучни дрехи“, „Мъжът, който продаде света“ и др.)  Учениците пишат без да използват речници, учебници, интернет и др., като целта е да прояват творчество, или както е обявено на сайта на състезанието "to thinks outside the box", т.е. да мислят извън рамките. Затова в крайна сметка се оценява тяхното ондивидуално и творческо мислене. 

В първия кръг на оценяването журито, което се състои от англоговорящи професионалисти в различни области, учители по английски език, както и носители на езика, определя най-добрите 16 писмени работи във всяка възрастова категория. От тях национално жури избира победителите във всеки клас. Всички участници получават сертификати за участие, а класиралите се на първо, второ и трето място ученици и техните учители и допълнителни награди на специална церемония. 

Заветът на Кан Кубрат подаряват на третокласници от фондация "Въздигане"
Образование
Да разлистиш книга, или за седмицата на четенето в "Ген. Ив. Бъчваров"
Образование
Богомила Иванова спечели прием във ВУЗ, след успех в състезание
Образование
ПГМЕТ "Ген Иван Бъчваров" отбеляза 57 години от създаването
Образование
Учениците от областта тръгват на училище в понеделник
Образование
Учениците са освободени от присъствие в училище
Образование
Учителят Радослава Стоянова получи стипендия от Гьоте Институт
Образование
Габрово отбелязва 185 години на Априловото училище
Образование
Как лютеницата от лятна гарнитура стана любимка от рафта със зимнина
Образование
Виктория Панайотова получи наградата си на официална церемония в AUBG
Образование
Илхан Кючюк даде старт на конкурса „Креативна техника“
Образование
Бой между ученици в севлиевска гимназия е завършил без пострадали
Образование
От днес до 29 март - на училище от вкъщи
Образование
Трето място за Виктория Панайотова от състезанието Creative Writing
Образование
Три паралелки за дуално обучение предлагат тази година в Севлиево
Образование
Летен лагер по журналистика за ученици организират от АЕЖ
Образование