Виктория Панайотова получи наградата си на официална церемония в AUBG
Виктория Панайотова с преподавателката си по английски език Даниела Христова, снимка: СУ "Васил Левски"

На 15 февруари 2020 г. в Американския Университет в Благоевград (AUBG) се проведе официалната церемония по награждаването на победителите от Десетото юбилейно национално състезание по творческо писане на английски език.

В силна конкуренция Виктория Росенова Панайотова от 7А клас на СУ "Васил Левски" в Севлиево се класира на трето място в състезанието и заедно със своята преподавателка по английски език Даниела Христова присъстваха на официалната церемония по награждаване на победителите. Съчиненията на класираните от първо до трето място ще бъдат публикувани на сайта на състезанието, за да могат да бъдат прочетени от всички настоящи и бъдещи участници, както и от други любители на английския език и творческото писане.

Преди церемонията Виктория и преподавателката й по английски език разгледаха кампуса на Американския университет и участваха в семинар по творческо писане с проф. Майкъл Коен.

За учениците и техните учители беше организирана официална вечеря, по време на която наградиха двайсет и един финалисти от 6 до 12 клас. Едно от есетата, което събра най-много гласове, беше избрано за текст на песен, която ще се излъчи по музикалната телевизия ММ. 

Виктория (вляво) преди да получи своя сертификат, снимка: creativewriting-bg.com

Състезанието се организира и провежда от Фондация Корпус за образование и развитие Корплюс, с подкрепата на Посолството на САЩ в България, Британски съвет, Музикална телевизия ММ и в партньорство с Министерството на образованието и науката. Тази година в него се включиха над 3300 ученици от 6-12 клас от 147 училища в страната.

Състезанието е създадено, за да насърчи българските ученици да мислят творчески, пишат и се забавляват на английски език. Разделено е по възрастови групи, а темите са различни.

В деня на училищното състезание в рамките на един час участниците пишат на английски език по една от зададените интересни теми (напр. „Къде отива океанът?“ „На една усмивка разстояние“, „Животът е твърде кратък, за да нося скучни дрехи“, „Мъжът, който продаде света“ и др.)  Учениците пишат без да използват речници, учебници, интернет и др., като целта е да прояват творчество, или както е обявено на сайта на състезанието "to thinks outside the box", т.е. да мислят извън рамките. Затова в крайна сметка се оценява тяхното ондивидуално и творческо мислене. 

В първия кръг на оценяването журито, което се състои от англоговорящи професионалисти в различни области, учители по английски език, както и носители на езика, определя най-добрите 16 писмени работи във всяка възрастова категория. От тях национално жури избира победителите във всеки клас. Всички участници получават сертификати за участие, а класиралите се на първо, второ и трето място ученици и техните учители и допълнителни награди на специална церемония. 

Детските градини отвориха с половината от записаните деца
Образование
213 абитуриенти в Севлиево са на матура днес
Образование
ПГТ "Пенчо Семов" ще приема ученици за професия "икономист"
Образование
Красимира Томева получава отличието "Неофит Рилски"
Образование
СБУ номинира три учителки за отличие "Неофит Рилски"
Образование
Ще има изпращане на абитуриентите, пише се протокол
Образование
В ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“ изпращат първия виртуален випуск
Образование
Професия Хотелиер - да създаваш у хората усещането, че са специални
Образование
В гимназия "Пенчо Семов" подготвят аниматори с широка реализация
Образование
РУО определи в кои сгради и зали ще се проведат матурите
Образование
Когато хлябът излиза изпод ръцете ти, ставаш голям поне колкото него
Образование
Професия Екскурзовод - да бъдеш очите и душата на туристите
Образование
Окончателно: в с. Ряховците вече няма да бие училищен звънец
Образование
213 абитуриенти в общината ще се явят на задължителна матура
Образование
Детските градини и ясли в Севлиево ще отворят на 1 юни
Образование
Закриване на училището в с. Ряховците ще се обсъжда на сесия утре
Образование