Внимание: крадци в Севлиево

Две кражби за два дни са извършени в Севлиево и една, от лятото на тази година, е разкрита.

На 9 ноември, около 8:05 часа в РУ – Севлиево е постъпил сигнал за кражба на вещи от автомобил, паркиран в ж.к. „Димитър Благоев“, пред бл. № 5. По данни на собственика, 25-годишна севлиевка, престъплението е извършено за времето от 21:00 ч. на 8 ноември до 8:00 ч. на следващия ден.

Крадецът засега е неизвестен. Според огледа, извършен от униформените, той е използвал предмет, все още неустановено какъв точно, с който разбил предно ляво странично стъкло на автомобила, проникнал в купето и отнел флаш-памет и аптечка. Това явно не е било достатъчно за замисъла му, защото от атомобила са откреднати и регистрационните табели. 

На 10 ноември 31-годишен жител на Севлиево е подал сигнал за кражба на 1500 лева и златни и сребърни бижута на неустановена стойност от жилището му в града. По първоначални данни престъплението е извършено чрез използване на техническо средство и е станало между 17 ч. на 9 ноември и 8:30 ч. на следващата сутрин. Извършителят засега остава неизвестен. Той е проникнал през един от прозорците на къщата.

На двете местопроизшествия е извършен оглед и са образувани досъдебни производства. Разследването по двата случая продължава под надзора на Районна прокуратура – Севлиево.

И една разкрита кражба, извършена на 23 август в магазин "Бокал" в Севлиево. Тогава от раница на гърба на клиентка бе откраднат портфейл с банкова карти и пари в размер на няколко стотин лева и евро. По първоначални данни престъплението е извършено около13:20 часа на същата дата в магазина. 

В резултат на процесуално-следствени действия и оперативно-издирвателни мероприятия, проведени в хода на образуваното по случая досъдебно производство, е установено, че за 39-годишна жителка на село Чернево, община Варна, са налице данни, че е съпричастна с престъплението. Парите са намерени и иззети от полицейските служители. Материалите от разследването ще бъдат предадени на прокуратурата с мнение за предаване на съд.

Наказателни производства за наркотици последваха полицейска операция
Криминални
Два чувала контрабанден тютюн иззеха полицаи край с. Ряховците
Криминални
Откраднаха проводника от две междустълбия в с. Бериево
Криминални
Мъж е с опасност за живота след юмручен удар при спор
Криминални
Отново бракониерски мрежи в Мъгъра , яз „Ал. Стамболийски“
Криминални
Непълнолетна крадла оставила без портфейл пациентка
Криминални
Разследва се обир в магазин в с. Добромирка
Криминални
Измамник от Русе, действал в Севлиево, е за постоянно в ареста
Криминални
Стар познат на полицията е вероятен извършител на палеж
Криминални
Стар познайник на ИАРА пак бракониерствал на яз. "Ал. Стамболийски"
Криминални
За отвличането в Градница – по три години затвор условно
Криминални
Контрабандни цигари и тютюн са иззети от жител на с. П. Славейков
Криминални
Задържаха мъж и жена край с. Батошево заради убита кошута
Криминални
Ограбиха Пощата в с. Градница, липсват пари и лотарийни билети
Криминални
Девет са задържани, 13 са привлечени като обвиняеми в Сухиндол
Криминални
Дрогиран шофьор паднал в реката, докато бяга от полицаи
Криминални