Внимание: крадци в Севлиево

Две кражби за два дни са извършени в Севлиево и една, от лятото на тази година, е разкрита.

На 9 ноември, около 8:05 часа в РУ – Севлиево е постъпил сигнал за кражба на вещи от автомобил, паркиран в ж.к. „Димитър Благоев“, пред бл. № 5. По данни на собственика, 25-годишна севлиевка, престъплението е извършено за времето от 21:00 ч. на 8 ноември до 8:00 ч. на следващия ден.

Крадецът засега е неизвестен. Според огледа, извършен от униформените, той е използвал предмет, все още неустановено какъв точно, с който разбил предно ляво странично стъкло на автомобила, проникнал в купето и отнел флаш-памет и аптечка. Това явно не е било достатъчно за замисъла му, защото от атомобила са откреднати и регистрационните табели. 

На 10 ноември 31-годишен жител на Севлиево е подал сигнал за кражба на 1500 лева и златни и сребърни бижута на неустановена стойност от жилището му в града. По първоначални данни престъплението е извършено чрез използване на техническо средство и е станало между 17 ч. на 9 ноември и 8:30 ч. на следващата сутрин. Извършителят засега остава неизвестен. Той е проникнал през един от прозорците на къщата.

На двете местопроизшествия е извършен оглед и са образувани досъдебни производства. Разследването по двата случая продължава под надзора на Районна прокуратура – Севлиево.

И една разкрита кражба, извършена на 23 август в магазин "Бокал" в Севлиево. Тогава от раница на гърба на клиентка бе откраднат портфейл с банкова карти и пари в размер на няколко стотин лева и евро. По първоначални данни престъплението е извършено около13:20 часа на същата дата в магазина. 

В резултат на процесуално-следствени действия и оперативно-издирвателни мероприятия, проведени в хода на образуваното по случая досъдебно производство, е установено, че за 39-годишна жителка на село Чернево, община Варна, са налице данни, че е съпричастна с престъплението. Парите са намерени и иззети от полицейските служители. Материалите от разследването ще бъдат предадени на прокуратурата с мнение за предаване на съд.

Полицията разкри крадец на 50 л домашна ракия
Криминални
23-годишен без книжка уби жена в Добромирка и избяга
Криминални
Има данни, че непълнолетен е запалил склад за сено край Севлиево
Криминални
Внимание: крадци в Севлиево
Криминални
Задържан е мъж от с. П. Славейков, отглеждал канабис
Криминални
Унгария търси пари от двама севлиевци, съдени за „трафик на хора“
Криминални
Двама непълнолетни откраднали пожарогасителите на детска градина
Криминални
Задържаният за подкуп горски служител е освободен срещу гаранция
Криминални
Измамник, действал и в Севлиево, заловиха габровски полицаи
Криминални
Хванаха марихуана в 16-годишен, прокуратурата се заема
Криминални
Предадоха на съд севлиевец, натрупал над 200 хил. лв. от лихварство
Криминални
Мъж от село Кормянско е пребит за 50 лв.
Криминални
Още два трупа на благородeн елен са открити в балкана
Криминални
Крадците не спят по празниците, пияните водачи - никога
Криминални
Измамник от Русе, действал в Севлиево, е за постоянно в ареста
Криминални
Разследва се опит за кражба от жилище
Криминални