Търсене

Водачът с 2,14 промила алкохол от ул.“Ст. Пешев“ се призна за виновен

Водачът с 2,14 промила алкохол от ул.“Ст. Пешев“ се призна за ви

Снимката е илюстративна, източник: интернет

автор: Ружа Любенова

източник: в. "Седмицата"

Едно от първите дела в севлиевския Районен съд след извънредното положение бе срещу водача Г. И., засечен да управлява под въздействието на много алкохол автомобила си „Хонда“. Ще припимним, че полицаите му измериха впечатляващи промили малко преди 2 часа на 1 февруари на ул. „Стефан Пешев“ в Севлиево. На място дрегерът бе показал 2,21 промила, но след химическа експертиза на кръвта на водача, обвинението „падна“ на 2,14 промила алкохол.

На 18 май т. г. водачът и адвокатът му представиха в съда споразумение, което бяха сключили малко преди това с прокуратурата. В тези случаи обвиняемият признава вина, съгласява се на определено наказание, но съдът определя дали ще одобри това споразумение или не.

В случая севлиевският съд записа, че споразумението не противоречи на закона и морала и го одобри. „Престъплението, за което подсъдимият се признава за виновен, е безспорно доказано предвид събраните по делото на досъдебното производство доказателства. Правилна е правната квалификация на деянието. Наказанието е съобразено както с извършеното престъпление, така и с личността на подсъдимия.“

А то е:  десет месеца лишаване от свобода – условно, с три години изпитателен срок, 160 лева глоба в полза на държавата и осем месеца без право да управлява МПС. Наказаният водач ще плати и направените по досъдебното производство разходи.

Така случаят приключи окончателно – нито водачът, нито прокуратурата, има право на обжалване или протест.

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за кмет на община, общински съветници и кметове на кметства на 29 октомври 2023 г.